Mira Moreno van Stichting Dans aan de Vliet met danseresje te gast bij het alternatieve Cultureel Zomerfestival (foto: Henk Knoester).
Mira Moreno van Stichting Dans aan de Vliet met danseresje te gast bij het alternatieve Cultureel Zomerfestival (foto: Henk Knoester).

Midvliet verzorgde alternatief Cultureel Zomerfestival

Actueel 123 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het jaarlijkse Cultureel Zomerfestival, waarbij de culturele sector in Leidschendam-Voorburg zich presenteert, ging als gevolg van corona niet door in zijn bestaande vorm. Daarom bracht Omroep Midvliet in de aanwezigheid van cultuurwethouder Astrid van Eekelen op 29 augustus van op radio en televisie een alternatieve invulling.

Midvliet bood via een speciale radio- en tv-uitzending gelegenheid aan instellingen om zich te presenteren aan het Leidschendam-Voorburgse publiek. Ab Smit, op zaterdag behalve gast ook cameraman in de Midvliet studio, is al vanaf 1999 de organisator van het Cultureel Zomerfestival. “Na de beelden van de compilatie gezien te hebben, heb ik best wel spijt dat het nu niet doorgaat. Gelukkig had ik in maart nog geen artiesten uitgenodigd. Maar nu hebben we met dit alternatieve festival een goede vervanger.”

Door middel van filmpjes en korte interviews waren verschillende instellingen te horen en te zien. Zo kregen de Historische Vereniging Leidschendam, Museum Swaensteyn en het Huygens Museum Hofwijck, Stichting Dans aan de Vliet, Bibliotheek aan de Vliet, Sport- en Cultuurkaart van SenW, Theater Ludens, Fanfare Juliana Stompwijk, Huygens Festival en Stichting Mooi Voorburg een mooi podium.

Besproken en te zien waren wat deze instellingen het komend cultureel seizoen te bieden hebben. Op deze wijze gaf Midvliet een steun in de rug aan de culturele sector in de regio die het als gevolg van het coronavirus moeilijk heeft. De presentatie was in handen van René Marquard en Max Nierstrasz en livemuziek werd tijdens de uitzending werd verzorgd door Shirley Taylor en Jason Gilbert.

“Corona heeft veel consequenties voor de cultuur. Heel veel evenementen of optredens kunnen niet doorgaan. Het is mooi dat we hier in de studio van Midvliet nu een alternatief hebben. Maar ik hoop dat we volgend jaar weer op de Julianabaan kunnen staan", aldus cultuurwethouder Astrid van Eekelen.

“Ik hoop dat we volgend jaar weer met het Cultureel Zomerfestival weer op de Julianabaan kunnen staan

Uit de krant