Generale repetitie cantate burlesque, de kluchtige mini opera waarin alle aardse genoegens voorbijkomen van het boerenleven (foto: pr).
Generale repetitie cantate burlesque, de kluchtige mini opera waarin alle aardse genoegens voorbijkomen van het boerenleven (foto: pr).

Luchtig klassiek op boerenerf van Buitenplaats Molenwei

Actueel 325 keer gelezen

Leidschendam - In coronatijden biedt ruimte de sleutel om onder het genot van muziek samen te komen. De karavaan van de Boerencantate die Nederlandse buitenplaatsen aan doet maakt op 4 september een stop op Buitenplaats Molenwei.

Met de Boerencantate neemt de Haagse sopraan Klaartje van Veldhoven het publiek met Mattijs van de Woerd, Renée Bekkers en Benjamin Glorieux mee naar de humor van het boerenleven uit de 18e eeuw. Na de generale repetitie onlangs op Molenwei heeft de karavaan al een bezoek gebracht aan de provincies Utrecht, Friesland, Drenthe en Brabant.

Vol lof wordt gereageerd op de cantate burlesque, de kluchtige mini opera waarin alle aardse genoegens voorbijkomen van het boerenleven, door J.S Bach verpakt in populaire deuntjes uit de 18e eeuw. Voor het extra concert om 15.00 uur op 4 september zijn nog kaarten verkrijgbaar. Buitenlui die na 18.00 uur willen genieten van een Boerenerfdiner kunnen zich ook nog opgeven.

Op 12 en 13 september zingen de lokale muzen van Vocaal Ensemble Muze op Molenwei met een divers repertoire wat aansluit bij de borrel of het ontbijt. Wederom een unieke kans om het lokale platteland eens van een andere kant te ervaren. Informatie en tickets op de site van Buitenplaats Molenwei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant