Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
CORONAVIRUS

Aantal besmettingen neemt toch weer toe

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Sinds zondag is van 13 inwoners van Leidschendam-Voorburg gemeld dat zij besmet zijn met het coronavirus.

Over de gehele week genomen - van dinsdag 1 september t/m vandaag - is dat een stijging met 51 besmettingen. Verder is er in dezelfde periode 1 persoon opgenomen in het ziekenhuis.

Hiermee komt het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het virus op 298 Het aantal ziekenhuisopnamen staat nu op 24 en van 20 inwoners is (door het RIVM) bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Landelijk
Afgelopen week zijn er in heel Nederland 5.427 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.830 meldingen meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 43 patiënten door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 14 minder dan vorige week. Deze week zijn 17 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 7 minder dan in de week er voor. 

In de afgelopen week hebben landelijk ruim 180.182 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, vorige week waren dit nog 163.572 mensen. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week toegenomen van 2,2% in de voorgaande week naar 2,8%, deze week. Het reproductiegetal is gestegen en ligt op 1,17. Dat betekent dat 100 mensen die besmet zijn samen 117 anderen besmetten.  

Gemelde patiënten kunnen ook al eerder positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden zijn. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens soms later aangevuld.

Ook wordt niet iedereen getest dus is het waarschijnlijk dat er nog meer mensen besmet zijn. De cijfers geven echter wel een indicatie van hoe het er voor staat en of het de goede kant op gaat. Het aantal besmettingen in Leidschendam-Voorburg neemt de afgelopen week wel duidelijk toe.

Meer berichten