Logo hetkrantje-online.nl
(foto: pr).
(foto: pr).
THEATER

Cabaretier Jim Speelmans in Veur Theater

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Huppethee van cabaretier Jim Speelmans is donderdag 24 september om 19:00 en 21:00 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten zijn vanaf €16,50 bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Jim Speelmans staat bekend om zijn originele vondsten. Vele kenners rekenen hem tot de allerbesten uit het vak. Hij betwijfelt het leven en dat komt tot uiting in zijn comedy show vol verwondering. Zijn hilarische invalshoeken brengen vanzelfsprekendheden en absurditeiten ingenieus samen. Hij serveert zijn grappen met veel gemak en flair ook. Niet verwonderlijk want Jim Speelmans zit al bijna 20 jaar in het vak. Hij is al jarenlang de tekstschrijver voor grote namen in de Nederlandse cabaretwereld. Ondertussen treedt Jim ook op met zijn eigen shows.

Huppethee is een dynamische solovoorstelling met een hoge grapdichtheid. Een komische, kleurrijke voorstelling van een getalenteerd theaterdier. Tegenwoordig is het gemeengoed om op toneel te staan met slechts een microfoon, een rode draad en een boodschap. Jim Speelmans toont aan dat er meer mogelijk is. Durf is een van zijn belangrijke karaktereigenschappen. Teksten mogen ‘schuren’. Speels grenzen overschrijden, de mens een (lach)spiegel voorhouden, het publiek weten te raken, te boeien, wat het onderwerp ook is.

Zijn originele speelstijl werkt op de lachspieren. Hij put er kracht uit om persoonlijke verhalen te vertellen met een absurde twist. Er zit een heerlijk ritme in zijn cabaret shows en de onderwerpen zijn divers. Hij speelde op vele festivals in het land. Van Lowlands tot Crossing Border en andere bekende events. Op TV was hij te zien bij The Comedy Factory, Guzman Presenteert en bij Laughing matters.

Meer berichten