Logo hetkrantje-online.nl
Ook in deze coronatijd wil De Zonnebloem landelijke Ziekendag in de Mantel niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom heeft zij voor alle bewoners een zonnebloemplantje gebracht.
Ook in deze coronatijd wil De Zonnebloem landelijke Ziekendag in de Mantel niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom heeft zij voor alle bewoners een zonnebloemplantje gebracht.

Bloemengroet aan bewoners De Mantel voor Ziekendag

  •   195 keer gelezen   Actueel

Voorburg - De afd. Voorburg/Esseloo van de Nationale vereniging De Zonnebloem heeft op vrijdag 11 september een bloemengroet gebracht bij verzorgingshuis De Mantel in Voorburg. 

Aangezien het huis in lockdown is gegaan, zijn de bloemen overhandigd aan het personeel dat voor de verspreiding onder de bewoners zal zorgdragen. De reden voor deze bloemen is dat zondag 13 september 2020 de landelijke Ziekendag is, waarbij er wat extra aandacht is voor zieken. Ook in deze coronatijd wil de afdeling deze dag voor de zieken in de Mantel niet ongemerkt voorbij laten gaan, en daarom heeft zij voor alle bewoners een zonnebloemplantje gebracht. Deze zijn verzorgd door kwekerij C&M Kester uit Honselersdijk. 

Voor de bewoners van de PG-afdeling is er een andere attentie afgegeven in de vorm van een schotel gevuld met chocolade daar op deze afdelingen het niet is toegestaan om bloemen of iets dergelijks af te geven, dit omdat de bewoners deze zouden kunnen consumeren hetgeen gevaarlijk zou kunnen zijn voor hun gezondheid. 

Buiten deze attenties houdt de afdeling zich tijdens de Coronatijd bezig met in contact blijven van haar gasten door deze te bellen of als dat mogelijk is met de in acht neming van de 1,5 meter maatregel te bezoeken. Het gaat dan om een praatje in de buitenlucht of het nuttigen van een kopje koffie of thee en in sommige gevallen worden er dan boodschappen mee genomen voor als de gast niet naar de winkel durft of kan. 

Ook probeert de afdeling op andere manieren met haar gasten in contact te blijven door het sturen van een kaartje of het organiseren van een schriftelijke quiz met een antwoord formulier dat door de gasten met bijgeleverde enveloppe de antwoorden retour kan sturen en er een leuk prijsje gewonnen kon worden. Dit was een groot succes en werd door de gasten gewaardeerd gezien de respons van de gasten die hun antwoorden instuurde. 

Zoals het zich nu laat aanzien zullen er helaas dit jaar mede door de 1,5 meter regel geen activiteiten plaats vinden zoals de gasten van de afdeling gewend zijn van hun afdeling. Ruimtes in de gemeente laten dat niet toe omdat de regel daar niet toegepast kan worden. Aangezien De Zonnebloem de gezondheid van haar gasten hoog in het vaandel heeft staan kunnen en mogen ze niet bij elkaar worden gebracht in een ruimte. “Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe, en denken hierbij aan onze gasten, vrijwilligers, donateurs, en allen die de Zonnebloem een warm hart toedragen. Gast zijn van de Zonnebloem is gratis voor mensen met een beperking en donateur bent u al voor € 15 per jaar.

Kijk voor aanmelden en meer informatie over de Nationale vereniging De Zonnebloem op zonnebloem.nl.

Meer berichten