Het jongerenparticipatiefestival Blockjam in Park Prinsenhof is hét evenement dat wordt georganiseerd voor en door jongeren afkomstig uit de wijk (foto: pr Stichting Aight).
Het jongerenparticipatiefestival Blockjam in Park Prinsenhof is hét evenement dat wordt georganiseerd voor en door jongeren afkomstig uit de wijk (foto: pr Stichting Aight).

Participatiefestival Blockjam in Prinsenhof

Actueel 419 keer gelezen

Leidschendam - Stichting Aight organiseert zaterdag 19 september het jongerenparticipatiefestival Blockjam in Park Prinsenhof. Dit is hét evenement dat wordt georganiseerd voor en door jongeren afkomstig uit de wijk.

Afgelopen zomer heeft er al in Leidschendam Noord een succesvol Blockjamproject plaatsgevonden voor jongeren uit de wijk. Initiatiefnemer Stichting Aight heeft gedurende de zomervakantie in samenwerking met Sport & Welzijn een Schrijverskamp georganiseerd. Deelnemers hebben naast rapworkshops ook masterclasses beatcreation, presentatie en zelfbewustwording kunnen volgen. Deze masterclasses zijn gegeven door verschillende docenten waaronder lokale en bekendere rappers en proffesionals.

Als vervolg op het Schrijverskamp zal zaterdag 19 september een Blockjam georganiseerd worden in Park Prinsenhof aan de kant van Pr. Marie Louiselaan.

Tussen 12:00 en 17:00 uur wordt er in het park een breed scala aan activiteiten aangeboden waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Denk daarbij aan workshops als DJ, cajon, graffiti, breakdance en streetdance. Daarnaast zullen er ook voetbal- en pannawedstrijden en dansoptredens plaatsvinden.

Op het Open Podium zullen gedurende de dag verschillende optredens plaatsvinden. Diverse talenten uit de wijk krijgen op deze manier de kans om hun skills te laten zien.

Wil je deelnemen aan één van de workshops of het Open Podium, meld je dan aan via info@aight.nu.

Blockjam wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Leidschendam-Voorburg, Fonds 1818, Stichting Boschuysen, Vlietwensen, van Ravesteynfonds, Cultuurschakel, S en W Leidschendam-Voorburg, Building Better People, Sweatshop, GGD Centrum Seksuele Gezondheid, Stichting Aight, JIP, Centrum 16/22, The Hague Street Art, Haagse Hiphop Centrum, Vlietdagen, Funky Music School, The Dance Factory.

Meer informatie over het BLOCKJAM ZOMERPROGRAMMA en de locaties kan je vinden op www.blockjamdenhaag.nl.

Uit de krant

Uit de krant