Logo hetkrantje-online.nl
Opening van het vaarseizoen 2017 (archieffoto: Ot Douwes).
Opening van het vaarseizoen 2017 (archieffoto: Ot Douwes).

Vaartocht Meet the Fleet in kader van Vlietdagen

  •   keer gelezen   Actueel

Vlietdagen zonder schepen van welke omvang dan ook zijn moeilijk in te denken. In het verleden waren er de sail inn van een historische vloot op zaterdag, de candlelight shipping of de Kids Heroes Fun Cruise. Vlietdagen is varen op de Vliet en kijken naar varen op de Vliet.

Op zaterdag 19 september brengen de samenwerkende watersporters uit Leidschendam-Voorburg dat gevoel toch een beetje terug. Gelijk de opening van het vaarseizoen bezoekt een konvooi van vijf historische schepen, begeleid door een tiental sloepen, de sluis Leidschendam (14:00 uur) en vervolgens de haven in Voorburg. De boten zullen een stop maken bij Park Vreugd en Rust (15:00 - 16:00 uur) alwaar het publiek in één richting langs de boten kan flaneren in de richting Huygenshaven, dus in zuidelijke richting.
Het bezoek van het konvooi onder de vlag ‘Hollandse plassen’ staat in het teken van het uitreiken ter plaatse van het glossy magazine Hollandse plassen met natuurlijk een pagina over Vlietland. Het uitreiken geschiedt in de sluis Leidschendam en in Park Vreugd en Rust, zolang de voorraad strekt. Een aantal historische schepen zal vervolgens ligplaats kiezen in de Huygenshaven in Voorburg en zondag na het stadsontbijt vertrekken.

Vlietdagen met het motto geniet van het leven aan de vliet blijft een bijzonder festival, ook in coronatijd. Een evenement van inwoners voor inwoners. Nu minder lijkt te kunnen, blijken er toch meer mogelijkheden dan dacht. Bij Meet the Fleet kan iedereen met picknickmand en kleed plaatsnemen aan de oever of in het park op corona-afstand, zelf een stukje Vlietdagen maken en genieten van het leven aan de Vliet.

Meer berichten