Logo hetkrantje-online.nl
Appelvink (foto: Koos Dansen).
Appelvink (foto: Koos Dansen).

Lezing: ‘Meer vogels in en om de tuin’ bij Groei en Bloei

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Groei en Bloei Leidschendam biedt u in deze roerige tijden op maandag 21 september een ontspannen avond aan met een lezing van Koos Dansen.

Koos is gepensioneerd en vrijwilliger lezingen en educatie van Vogelbescherming Nederland. Hij zal de aanwezigen meenemen naar zijn groene stadstuintje in Arnhem-Zuid waar hij ruim 25 vogelsoorten telde en naar een bosrijk Veluws landgoed in Arnhem-Noord waar hij vanuit zijn schuilhutje met drink- en voerplek ruim 50 soorten op bezoek kreeg en fotografeerde. Wat wij aan vogels in onze tuin mogen verwachten wordt natuurlijk sterk mee bepaald door de grootte, ligging, inrichting, beplanting, het onderhoud, rust en al dan niet bijvoeren. Soorten die aandacht krijgen zijn onder meer appelvink, huismus, kool- en pimpelmees, winterkoning, Turkse tortel en nog veel meer. Ook andere fauna en flora in en om de tuin komen aan bod.

De lezing vindt plaats in Het Heuvelhonk aan de Burgemeester Sweenslaan 6 in Leidschendam.De toegang voor leden en niet-leden is gratis; evenals een kopje koffie of thee in de pauze. Ter afsluiting vindt er weer een loterij plaats met mooie prijzen.

Wilt u deze lezing bijwonen, meldt u zich dan vooraf aan bij het secretariaat via e-mail: mjmkokshoorn@ziggo.nl of bel 070-3877021 (na 19.00 uur). Dan wordt ervoor gezorgd dat u op verantwoorde en veilige wijze kunt genieten van deze avond (zie ook leidschendam.groei.nl).

Meer berichten