Logo hetkrantje-online.nl
(archieffoto Michel Groen).
(archieffoto Michel Groen).

Marktlieden Leidschendam luiden noodklok

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De fractie van de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen heeft schriftelijke vragen aan het college van B&W over de markt in Leidschendam gesteld. Het blijkt dat marktlieden zich zorgen maken over het voortbestaan van de markt.


Waar in andere gemeenten de marktgelden in verband met de coronacrisis werden kwijtgescholden, heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg aangegeven dat marktgelden niet worden kwijtgescholden, maar dat de betaling is opgeschort. De marktlieden moeten nu voor twee kwartalen marktgeld betalen, terwijl zij veel minder omzet hebben kunnen draaien. Bij de gemeente voelen de marktlieden zich vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd. Men voelt zich niet gehoord en de gemeente is onverbiddelijk.

De Leidschendamse markt heeft het sowieso al moeilijk. Er is sprake van uitholling van de markt: een aantal marktlieden komt niet meer en de gemeente staat tot na de verbouwing van Leidsenhage geen nieuwe kramen toe. 

GBLV-raadslid Sanja Duijvestijn: “Je zou bijna gaan denken dat de gemeente de markt liever kwijt dan rijk is. Met de huidige houding van de gemeente wordt het steeds moeilijker om de markt weer op te bouwen naar wat het ooit was.”

Meer berichten