Logo hetkrantje-online.nl
Impressie van de nieuwe ophaalbrug en aan te passen wegvakken (foto uit raadsvoorstel).
Impressie van de nieuwe ophaalbrug en aan te passen wegvakken (foto uit raadsvoorstel).

Benutten als bedoeld: 'Onnodige brug kost bijna 40 miljoen'

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het was voor de Belangengroep ‘Benutten als Bedoeld’ even schrikken na zo’n lange radiostilte… Onverwacht stuurde het college een voorgenomen besluit aan de raad: toch een extra brug over de Vliet. De belangengroep vraagt zich af waarom er geen oog is voor de onderzoeksresultaten, de exorbitante kosten en expliciete bewonerswensen.

Het college zond op 4 september een voorstel naar de gemeenteraad met het verzoek in te stemmen met de aanleg van een extra brug over de Vliet. "Het raadsvoorstel lijkt zich duidelijk uit te spreken voor de aanleg van een soort snelweg over de Vliet – driebaans met dubbelzijdig fietspad", aldus de belangengroep. 

"Kosten voor de totale levenscyclus: minimaal 39,5 miljoen euro. Maar een extra brug is helemaal niet nodig om de bereikbaarheid van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te verbeteren. Sterker nog, een extra brug trekt juist verkeer aan. Daarnaast wordt het probleem deels verplaatst naar andere wijken. Het doet bovendien geen recht aan de wensen van bewoners. Ook ligt het politiek erg controversieel en is daarnaast zeer kostbaar."

Lees het volledige artikel in Het Krantje van deze week.

Meer berichten