Logo hetkrantje-online.nl
De vlag kan uit in het Oranjekwartier; er komt geen verdere huurverhoging. De sloop lijkt echter niet afgewend te kunnen worden (archieffoto).
De vlag kan uit in het Oranjekwartier; er komt geen verdere huurverhoging. De sloop lijkt echter niet afgewend te kunnen worden (archieffoto).

Geen verdere huurverhoging Oranjekwartier

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Woningcorporatie, WoonInvest, ziet af van verdere huurverhogingen in het Oranjekwartier. Hiermee reageert de verhuurder op de gezamenlijke acties van bewoners en de SP tegen de huurverhoging.

Een mooi succes vindt de SP. “Jammer is wel dat WoonInvest de huurverhoging pas inslikt nadat zij een definitief besluit neemt over de sloop van de woningen in de Voorburgse wijk. Die beslissing is nu uitgesteld tot december”, aldus Piet de Ruiter van de SP. Daarom zetten de bewoners nu in op een huurstop per december. Einddoel is dat de huurverhoging van 1 juli dit jaar helemaal van tafel gaat. Zeker nu WoonInvest andermaal laat weten tot sloop van alle huizen te willen overgaan.

De komende weken voert de SP de druk op WoonInvest verder op. “We sluiten nieuwe acties zeker niet uit”, zo laat de partij weten. We hebben steeds gezegd dat de coronapandemie en de onzekerheid die daarvan het gevolg is, reden moet zijn om helemaal af te zien van de huurverhoging”.

WoonInvest heeft de SP inmiddels uitgenodigd voor overleg. Na aandringen van de SP Tweede Kamerfractie komt het kabinet met een huurverlaging voor mensen met lage inkomens die in een te duur huis wonen. Die huurkorting kan oplopen tot €40 per maand. Ook daarover wil WoonInvest met de SP praten. In het overleg zal de SP andermaal aandringen op afschaffen van de huurverhoging voor Oranjekwartier met terugwerkende kracht tot 1 juli.

Meer berichten