Uitdagende en leuke lessen van Wellant Westvliet op Buitenplaats Molenwei met na afloop slootje springen (foto: pr Wellant Westvliet).
Uitdagende en leuke lessen van Wellant Westvliet op Buitenplaats Molenwei met na afloop slootje springen (foto: pr Wellant Westvliet).

Geslaagde buitenlesdag Wellant Westvliet

Actueel 605 keer gelezen

Leidschendam - Recentelijk organiseerde Wellantcollege Westvliet een buitenlesdag voor alle 3e klassen. Als groene school wil Westvliet de leerlingen vaker meenemen naar buitenlocaties en een betere verbinding maken met de omgeving. 

Een aantal dagen per jaar worden hierom in verschillende leerjaren lessen buiten de school, in de natuur, aangeboden. Dat dit soort lessen mooi aanluiten bij de corona maatregelen binnen het onderwijs is een bijkomend voordeel. Voor deze eerste buitenlesdag werd gekozen voor de locatie van buitenplaats De Molenwei aan de Stompwijkseweg. 

De ruime groene weilanden en voormalige boerenterrein bleek een geweldige locatie voor tal van uitdagende opdrachten. Ook het weer zat deze dag mee. Na afloop vond een aantal leerlingen het heerlijk de dag af te sluiten door nog even door slootje te springen. 

Een lesdag die de leerlingen niet snel meer zullen vergeten en ook voor de docenten is deze opzet zeker voor herhaling vatbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant