Logo hetkrantje-online.nl
Marry de Baat en haar man overhandigen de cheque.
Marry de Baat en haar man overhandigen de cheque.

Donatie van 18.000 euro voor onderzoek lymfeklierkanker

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam/Den Haag - Onlangs doneerde Marry de Baat maar liefst 18.000 euro voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker. Dr. Ward Posthuma en Dr. Joost Vermaat mochten de waardevolle cheque namens het Reinier de Graaf en het LUMC in ontvangst nemen.

Marry leed meerdere keren aan lymfeklierkanker. Inmiddels is ze hersteld en zet ze zich al jaren in om geld op te halen voor onderzoek naar lymfeklierkanker, in totaal al 63.000 euro. Dit jaar zamelde ze geld in door de verkoop van spullen die te maken hebben met corona, zoals mondkapjes en desinfecterende handgel, en andere corona gerelateerde artikelen. Maar ook sieraden, tassen, en nog veel meer leuke spulletjes verkoopt ze in het tuincentrum van haar man. 

Medisch specialist Ward Posthuma vertelt over deze donatie: “Wij waren erg verrast dat Marry de Baat in coronatijd nog zo’n mooi bedrag heeft weten op te halen. We zijn dankbaar dat ze elk jaar geld doneert. Hiermee kan het gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek van het LUMC en het Reinier de Graaf worden voortgezet. En dat is belangrijk omdat het de vooruitzichten voor patiënten met lymfklierkanker kan verbeteren. We streven naar effectievere behandelingen met minder bijwerkingen voor de patiënt. Namens de Bontius Stichting willen wij Marry de Baat ontzettend bedanken voor wederom een prachtige bijdrage voor onderzoek naar lymfeklierkanker."

Meer berichten