Oscar van Schijndel in Het Veur Theater. Bij de stickers mag je zitten.
Oscar van Schijndel in Het Veur Theater. Bij de stickers mag je zitten.

Gezellig én veilig naar Het Veur Theater

Actueel 689 keer gelezen

Leidschendam - Het Veur Theater aan de Damlaan in Leidschendam is altijd al een intiem en gezellig theater geweest en dat is er, ondanks de coronamaatregelen, niet minder op geworden.

Om weer veilig van start te kunnen gaan in Het Veur Theater moest het aantal zitplaatsen worden beperkt. “We hebben nu nog zo’n 30 zitplaatsen, afhankelijk van de samenstelling van het huishouden dat ons bezoekt”, vertelt Oscar van Schijndel. De airconditioning recirculeert niet dus er komt alleen verse lucht binnen, terwijl de ‘vuile’ lucht wordt afgevoerd.

“Zoals gezegd is het er niet minder gezellig op geworden misschien zelfs nog wel intiemer dan voorheen”, vindt Van Schijndel. “Gezellig én veilig. Er zijn enkele stoelen (met een tafeltje) op het podium geplaatst voor wat extra zitplaatsen. Daardoor zit het publiek nu helemaal dicht bij de artiest.”

Voorafgaand aan iedere voorstelling wordt een plattegrond met alle bezoekers ingetekend zodat ieder huishouden anderhalve meter afstand houdt. Dat betekent dat er drie stoelen leeg blijven tussen ieder gezelschap. Om te voorkomen dat iedereen tegelijk binnenkomt, zijn er twee inlooptijden die men zelf kan kiezen bij reservering. “Normaal komen mensen allemaal vijf minuten voor tijd binnen en dat is nu gespreid vanaf een half uur van tevoren”, laat Oscar weten. “En je mag je drankje mee naar binnen nemen. Twee zelfs als je wilt. En daar krijg je een flessenkoeler bij voor op je tafeltje, zodat je drankje koel blijft. Na het desinfecteren van de handen word je verwelkomd en in de zaal word je door een gastvrouw naar je stoel begeleid. Er is geen pauze dus iedereen blijft in de stoel zitten. Daardoor is er in de zaal meer interactie tussen het publiek en vaak ook met de optredende artiest.”

Om toch zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om de artiest(en) te zien vindt dezelfde voorstelling doorgaans tweemaal op een avond plaats. Om een drankje na de eerste voorstelling te drinken moet je een tafeltje in de foyer reserveren. Dat hoeft niet voor na de tweede voorstelling, omdat dan de bovenzaal ook open kan en er voldoende ruimte voor iedereen is.

Verder gaan de theaterdiners weer van start, maar niet in buffetvorm en voorlopig in de foyer in plaats van in de bovenzaal. Verder zijn arrangementen mogelijk met een diner in restaurant De Heerlijkheid.

“Ook zijn families, verenigingen en bedrijven welkom om hier veilig hun pubquiz te organiseren”, laat Van Schijndel weten. "En dat geldt ook voor vergaderingen, (bedrijfs)feestjes en andere bijeenkomsten die nu wat meer ruimte vergen. Meer informatie op www.hetveurtheater.nl.

In Theater Ludens geldt een soortgelijk protocol. Dit theater telt nu 45 zitplaatsen voor avond- en 90 voor jeugdvoorstellingen. Meer info op www.theaterludens.nl.

Overigens werken Het Veur Theater in Leidschendam en Theater Ludens in Voorburg (naar de wens van de gemeenteraad) steeds meer samen. Zo vermelden zij elkaars voorstelling op hun websites en zullen zij volgend seizoen een gezamenlijke brochure uitbrengen. Over verdere samenwerking zijn zij nog in gesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant