Logo hetkrantje-online.nl
Marnix Norder (directeur Steenvlinder) overhandigde de sleutel aan ANNA Vastgoed & Cultuur, Willemijn de Boer en Wendy Gieben.
Marnix Norder (directeur Steenvlinder) overhandigde de sleutel aan ANNA Vastgoed & Cultuur, Willemijn de Boer en Wendy Gieben.

De Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk opengesteld

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Begin dit jaar stond de ‘Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming’ kerk aan de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg te koop. Zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder werd onlangs officieel eigenaar van de kerk en heeft plannen om in de kerk wonen en werken te realiseren.

Maar voor het zover is wordt de kerk alvast tijdelijk opengesteld. Er komen 5 werkplekken beschikbaar in de pastorie. De kerkzaal kan nog minstens een jaar gebruikt worden als ruimte voor allerlei initiatieven. Het beheer zal worden uitgevoerd door ANNA Vastgoed & Cultuur.

“Wat een mijlpaal”, zegt Marnix Norder, directeur bij Steenvlinder. “Niet alleen is het de eerste keer dat we een kerk gaan ontwikkelen, maar het is ook nog eens in een buurt die we goed kennen. Ons kantoor zit in Voorburg en we voelen ons nauw betrokken bij deze plek.” Het realiseren van een plan voor de toekomst doen zij in samenspraak met belanghebbenden. Sinds februari is een participatietraject gestart. “We vinden de inbreng die we krijgen onwijs waardevol. Ondanks dat we ook goed moeten kijken naar de wensen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de gemeente, lijkt het alsof we een plan kunnen gaan ontwikkelen waar we de meesten blij mee kunnen maken”, vertelt Roeland de Jong, projectleider Steenvlinder. 

Tot de transformatie van start gaat kan iedereen met een goed plan zich melden om gebruik te maken van de kerk via: www.onze-lieve.nl.

Meer berichten