Beide dagen exposeren Stompwijkse kunstschilders en fotograaf Bianca van Soest hun werk in 5  ruimten. Op de foto werk van Ria Luiten.
Beide dagen exposeren Stompwijkse kunstschilders en fotograaf Bianca van Soest hun werk in 5 ruimten. Op de foto werk van Ria Luiten.

Stompwijkers doen mee aan Kunst aan Huis op Molenwei

Actueel 619 keer gelezen

Leidschendam - Voor de derde keer wordt 26 en 27 september de Open-atelierroute ‘Kunst aan Huis’ in Leidschendam-Voorburg georganiseerd. Op Buitenplaats Molenwei grijpt een groep Stompwijkse kunstenaars hun kans om in vijf verschillende ruimten coronaproof te exposeren. Zo is artistiek Stompwijk goed vertegenwoordigd want er wordt nogal wat geschilderd en gefotografeerd.

De 40 meter expositie in de Silo zou oorspronkelijk de trekker zijn op Molenwei. Het kunstwerk 75 jaar Platteland staat volgend jaar op de agenda. Nog leuker is dat nu beide dagen Stompwijkse kunstschilders en fotograaf Bianca van Soest hun werk exposeren in 5 andere ruimten. “Het wordt een weekend van gepaste routes lopen en ontmoeten op afstand”, vertelt Ria Luiten die in mum van tijd artistiek Stompwijk enthousiast kreeg. “Oorspronkelijk wilden de Stompwijkse artistiekelingen al aanhaken maar door corona liep alles anders”.

Tijdens het kunstweekend op Molenwei wordt de route door de binnen- en buitenruimten zorgvuldig uitgezet. ‘

“We zijn met een klein clubje maar de grote lege en deels open ruimten maken juist een expositie met doorstroom mogelijk”, laat Vicky van der Krogt van de creatieve buitenplaats weten. Op beide dagen wordt ook voor muziek gezorgd, zo zingen de Vliet Grieten, Vocaal Ensemble Muze en de Joy Singers ieder hun repertoire. 

Dank gaat uit naar Vlietwensen en Van Ravesteynfonds die de groepsexpositie ondersteunen. Meer informatie op de website van Buitenplaats Molenwei en voor bezoekers ‘kom vooral op de fiets’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant