Met z'n zessen hebben ze 6 vuilniszakken vol troep opgeruimd (foto: Ap de Heus).
Met z'n zessen hebben ze 6 vuilniszakken vol troep opgeruimd (foto: Ap de Heus).

Zakken afval verzameld tijdens Cleanup Day in Corbulopark en omgeving

Actueel 372 keer gelezen

Voorburg - Paulien, Pascal, Siem en Hanna, Irene en Diana hebben zaterdag 19 september afval verwijderd uit het Corbulopark en omgeving in het kader van de jaarlijkse World Cleanup Day.

Via de website van Supporter van Schoon had Paulien de actie voor Voorburg Noord aangemaakt. De actie zou eigenlijk al plaatsvinden in maart, maar is toen vanwege corona geannuleerd. Dit keer kon de schoonmaakactie gelukkig wel doorgaan, de regel om 1,5 meter afstand te houden was hierbij geen enkel probleem. Via Supporter van Schoon hadden ze een handschoenen en vuilniszakken ontvangen en via de Stadsreiniging hadden ze afvalgrijpers geleend.

Via de buurtapp Nextdoor had Pascal zich aangemeld met zoon Siem en dochter Hanna en via Supporter van Schoon Irene en Diana. Met z’n zessen hebben ze 6 vuilniszakken vol troep opgeruimd. Het waren vooral heel veel peuken, blikjes, flesjes (en stukken glas), plastic zakken, snoepverpakkingen en zelfs papieren zakken van een fastfoodketen met afval.

Vooral bij de bankjes in het park lag het bezaaid met peuken terwijl er prullenbakken naast de banken staan. Maar ook de voortuinen lagen op sommige plekken vol met peuken. Mensen realiseren zich niet hoe schadelijk deze peuken zijn. De filters zijn van plastic en vergaan niet, er zitten ook metalen in en PAK’s (kankerverwekkende stoffen), bestrijdingsmiddelen en zelfs een soort antivriesmiddel. Slecht voor het milieu dus en slecht voor ons zelf.

Gewoon in de prullenbak gooien dus, net als al het andere afval. Dan kunnen we allemaal genieten van een mooie schone buurt. 

Wil jij volgende keer ook meehelpen, meld je dan aan bij Supporter voor Schoon, dan krijg je vanzelf bericht wanneer er een actie plaats vindt of je kunt er zelf eentje organiseren. Kijk op www.supportervanschoon.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant