Logo hetkrantje-online.nl
UPDATE CORONAVIRUS

Ziekenhuisopname en aantal nieuwe besmettingen daalt

  •   keer gelezen   Actueel

Woensdag 12 mei

In de afgelopen 48 uur is er 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen, waarmee er nu in totaal 231 inwoners met corona op enig moment in het ziekenhuis terecht zijn gekomen. Er werden 29 nieuwe besmettingen gemeld; 17 op dinsdag en vandaag 12. Hiermee is het aantal inwoners dat besmet is (geweest) met het virus gestegen naar 6116. Toch lijkt dit aantal gestaag te dalen.

Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat nog altijd op 82. De laatste (bekendmaking van een) coronadode dateert van 6 april.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Maandag
Er zijn over het afgelopen etmaal 21 nieuwe coronabesmettingen (nu 6.087)) gemeld. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (230) of coronagerelateerde sterfgevallen (82) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Zondag
Er is tussen zaterdag- en zondagmiddag 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 230). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 27 naar 6.066. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Zaterdag
Vrijdag steeg het aantal inwoners dat besmet is (geweest) met het coronavirus met maar liefst 45 naar boven de 6.000 (6.015) en zaterdagmiddag werden nog eens 24 besmettingen gemeld. Dat brengt het totaalaantal (tot zondagmiddag) op 6.039. Tevens zijn er weer 2 coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 229). Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Donderdag
Er is tussen woensdag- en donderdagmiddag 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 227). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 16 naar 5.970. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Woensdag
Het RIVM meldt dat er 2 coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 226) zijn (geweest). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 25 naar 5.954. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Dinsdag
Er is weer één coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 224). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 24 naar 5.929. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers. 

Maandag
Gisteren (+16) en vandaag (+42) zijn er 58 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld door het RIVM. Waarschijnlijk zijn in de cijfers van vandaag echter ook oudere meldingen meegenomen die door storingen bij de GGD niet eerder konden worden verwerkt. Hiermee komt het aantal mensen uit Leidschendam-Voorburg dat besmet is (geweest) in totaal op 5.905.

Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (tot dusverre 223) of coronagerelateerde sterfgevallen (82) geregistreerd.

Zondag
De afgelopen dagen (tot zondagmorgen) zijn er maar liefst 6 inwoners met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis en zijn er 53 besmettingen (vrijdag +25 en zaterdag +28) gemeld. Hiermee komt het aantal mensen uit Leidschendam-Voorburg dat besmet is (geweest) op 5.847 en inwoners dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 223.

Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen blijft op 82 staan.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Bovendien zijn er regelmatig computerstoringen bij de GGD.

Donderdag
Nog altijd worden dagelijks tientallen besmettingen met het coronavirus geconstateerd bij inwoners van Leidschendam-Voorburg. Vandaag waren het er 29, wat het het aantal inwoners dat besmet is (geweest) brengt op 5.794.

Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (tot dusverre 217) of coronagerelateerde sterfgevallen (82) geregistreerd, de afgelopen 24 uur.

Woensdag
Doordat er vandaag 37 besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg zijn gemeld door het RIVM is het aantal inwoners dat besmet is (geweest) gestegen naar 5.765. Het aantal besmettingen is vandaag waarschijnlijk wat hoger uitgevallen doordat er gisteren sprake was van een storing bij de GGD.

Er moest verder 1 coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen worden. Het aantal inwoners dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt inmiddels 217.

Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal mensen uit Leidschendam-Voorburg dat (mede) is overleden aan COVID-19 staat sinds enige tijd op 82.

Dinsdag
Er is weer 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 216). Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 15 naar 5.728. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat nog altijd op 82.

Door een storing bij de GGD zijn niet alle besmettingscijfers in de afgelopen 24 uur geregistreerd en zijn de cijfers mogelijk wat lager uitgevallen.

Maandag
Afgelopen weekend (t/m vandaag 15.15 uur) werden in totaal 76 besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg gemeld (zaterdag +26, zondag +32 en maandag +18), wat het totaalaantal inwoners dat met corona besmet is (geweest) op 5.713 brengt. Er werd 1 nieuwe ziekenhuisopname geregistreerd (215).

Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal mensen uit Leidschendam-Voorburg dat (mede) is overleden aan COVID-19 staat sinds begin april op 82.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers

Vrijdag
Doordat er vandaag 38 besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg zijn gemeld door het RIVM is het aantal inwoners dat besmet is (geweest) gestegen naar 5.637. Er moest verder 1 coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen worden. Het aantal inwoners dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt inmiddels 214.

Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal mensen uit Leidschendam-Voorburg dat (mede) is overleden aan COVID-19 staat sinds enige tijd op 82.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie bij het RIVM worden gemeld.

Donderdag
Het aantal besmettingen blijft in Leidschendam-Voorburg vooralsnog vrij fors toenemen met weer 31 over het afgelopen etmaal. Tevens moesten er 2 coronapatiënten in het ziekenhuis worden opgenomen.

Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) is nu gestegen tot 5.599 en er zijn 213 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Tot dusverre staat het aantal coronagerelateerde sterfgevallen al twee weken op 82. 

Het lijkt erop dat er nu vooral jongere inwoners en (nog) niet gevaccineerde mensen die relatief gezond zijn besmet raken, maar er minder ziek van worden. Wat niet per se wil zeggen dat deze mensen ook niet ernstig ziek van corona kunnen worden of zelfs aan kunnen komen te overlijden.

Woensdag
Maar liefst 42 besmettingen meldde het RIVM woensdagmiddag en verder ook 1 ziekenhuisopname. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Niet bekend is of er sprake is van een bepaalde besmettingshaard of dat dit allemaal onafhankelijke gevallen zijn.

Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) is nu gestegen tot 5.568 en er zijn 211 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Dinsdag
Er zijn weer 2 coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 210). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 28 naar 5.526. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Maandag
Er zijn 25 nieuws coronabesmettingen (nu 5.498) gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (208) of coronagerelateerde sterfgevallen (82) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Zondag
In het weekend zijn er in totaal 67 besmettingen  (zaterdag 31 en zondag 36) met het coronavirus bijgekomen in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) met COVID-19 nu op 5.473. Het aantal meldingen van ziekenhuisopnamen (208) en coronagerelateerde sterfgevallen (82) is (tot maandagmiddag) ongewijzigd gebleven.

Vrijdag
Het aantal inwoners van Leidschendam-Voorburg dat besmet is (geweest) met het virus is met maar liefst 35 gestegen naar 5.406. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven. Er zijn over de afgelopen twee dagen nog geen cijfers beschikbaar van het aantal ziekenhuisopnamen in Leidschendam-Voorburg, dat derhalve op 208 blijft staan.

Donderdag
Sinds gistermiddag zijn er drie coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 208). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 19 naar 5.371. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (82) is gelijk gebleven.

Woensdag
Doordat er tussen dinsdag- en woensdagmiddag 33 besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg werden gemeld, is het aantal inwoners dat besmet is (geweest) gestegen tot 5.352.

Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (tot dusverre 205) maar geen coronagerelateerde sterfgevallen (inmiddels 82) geregistreerd.

Dinsdag
Het RIVM meldt 18 nieuwe besmettingen met het coronavirus vanuit Leidschendam-Voorburg (in totaal nu 5.319).

Verder zijn er twee nieuwe ziekenhuisopnamen (tot dusverre 205) maar geen coronagerelateerde sterfgevallen (inmiddels 82) geregistreerd.

Maandag
Doordat er vandaag 21 besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg zijn gemeld, is het aantal inwoners dat besmet is (geweest) gestegen tot 5.301. Er moest verder 1 coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen worden, maar er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal inwoners dat in het ziekehuis opgenomen is (geweest) bedraagt nu 203 en 82 sterfgevallen worden (mede) toegeschreven aan het coronavirus.

Zondag
Afgelopen weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) zijn er dagelijks 27 besmettingen met het coronavirus bijgekomen in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) met COVID-19 nu op 5.280 (+81). Het aantal meldingen van ziekenhuisopnamen (202) en coronagerelateerde sterfgevallen (82) is de afgelopen drie dagen (tot maandagmiddag) ongewijzigd gebleven.

Donderdag
Vanmiddag werd door het RIVM gemeld dat de 82e coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg is overleden. Daarnaast zijn er drie inwoners met corona in het ziekenhuis opgenomen, wat het aantal op 202 brengt. Ook zijn er maar liefst 34 besmettingen met COVID-19 gemeld, een fors aantal in vergelijking met de laatste weken. Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) komt daarmee op 5.199.

Woensdag
Er is weer 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 199). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 22 naar 5.165. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (81) is gelijk gebleven.

Dinsdag
Er zijn 26 nieuws coronabesmettingen (nu 5.143 gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (198) of coronagerelateerde sterfgevallen (81) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Maandag (2e paasdag)
Sinds vrijdag is gemeld dat er weer 2 inwoners met COVID-19 opgenomen zijn het ziekenhuis. Dit brengt het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 198 Verder zijn er op zaterdag 22, zondag 24 en maandag (2e paasdag) 13 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd; in totaal dit paasweekend dus 59. Er is in Leidschendam-Voorburg nu van 5.117 personen gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met COVID-19. Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Er is van 81 inwoners bekend dat zij (mede) door corona om het leven zijn gekomen.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Donderdag
Er zijn 22 nieuws coronabesmettingen (nu 5.028) gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (193) of coronagerelateerde sterfgevallen (81) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Woensdag
Doordat er vandaag 35 besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg zijn gemeld door het RIVM is het aantal inwoners dat besmet is (geweest) gestegen tot boven de 5.000. Er moest verder 1 coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen worden, maar er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij met corona besmet zijn (geweest) bedraagt nu 5.006, er zijn 193 ziekenhuisopnamen geregistreerd en 81 sterfgevallen bekend die (mede) worden toegeschreven aan het coronavirus.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie bij het RIVM worden gemeld.

Dinsdag
Sinds gistermiddag zijn weer drie coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 192). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 23 naar 4.971. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (81) is gelijk gebleven.

Maandag
Er zijn 16 nieuws coronabesmettingen (nu 4.948) gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (189) of coronagerelateerde sterfgevallen (81) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Zondag
Er zijn 27 nieuws coronabesmettingen (nu 4.932) gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (189) of coronagerelateerde sterfgevallen (81) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Zaterdag
Zaterdagmiddag werd gemeld dat er één inwoner met COVID-19 in het ziekenhuis, opgenomen is. Dit brengt het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 189. Verder zijn er 18 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Er is in Leidschendam-Voorburg nu van 4.905 personen gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met COVID-19. Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dit aantal staat op 81 patiënten waarvan bekend is dat die (mede) door corona om het leven zijn gekomen.

Vrijdag
Vanmiddag werd gemeld dat er één inwoner met COVID-19 in het ziekenhuis, opgenomen is. Dit brengt het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 188. Verder zijn er 30 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Er is in Leidschendam-Voorburg nu van 4.887 personen gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met COVID-19. Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dit aantal staat op 81 patiënten waarvan bekend is dat die (mede) door corona om het leven zijn gekomen.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Donderdag
Zojuist werd het 81e coronagerelateerde sterfgeval in de gemeente gemeld. Verder zijn er 27 geteste personen in Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het coronavirus. Gezien het feit dat er een coronahaard te zien is in de Voorburgse basisschool De Vijverhof, waarbij 58 leerlingen en 7 leerkrachten besmet bleken, lijkt dit aantal nog mee te vallen. Wellicht waren deze besmettingen - verspreid over de afgelopen week - al opgenomen in de cijfers.

Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen geregistreerd, wat het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 187 brengt.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Woensdag
Vanmiddag werd gemeld dat er weer 2 inwoners met COVID-19 opgenomen zijn het ziekenhuis, Dit brengt het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 187. Verder zijn er 31 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Er is in Leidschendam-Voorburg nu van 4.830 personen gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met COVID-19. Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dit aantal staat sinds 2 weken op 80 patiënten waarvan bekend is dat die (mede) door corona om het leven zijn gekomen.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers.

Dinsdag
Vanmiddag werd gemeld dat 2 inwoners met COVID-19 opgenomen zijn het ziekenhuis, Dit brengt het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 185. Verder zijn er maar liefst 36 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Er is in Leidschendam-Voorburg nu van 4.799 personen gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met COVID-19.

Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dit aantal staat sinds 2 weken op 80 patiënten waarvan bekend is dat die (mede) door corona om het leven zijn gekomen.

Meldingen kunnen - zeker in het weekend - met enige vertraging verwerkt worden en zijn dan pas later terug te zien in de cijfers. Op dinsdag kan er daarom sprake zijn van een ‘weekendpiek’.

Maandag
Het RIVM meldt 30 nieuwe besmettingen met het coronavirus vanuit Leidschendam-Voorburg (in totaal nu 4.763). Daarmee blijft het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen de laatste dagen boven de 25. Het lijkt alsof er sprake is van een (tot nu toe) beperkte derde golf.

Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (183) of coronagerelateerde sterfgevallen (80) geregistreerd.

Zondag
Het aantal besmettingen blijft vrij hoog met 27 meldingen op zondagmiddag. Dit brengt het totaalaantal (op enig moment) positief geteste inwoners op 4.733.

Verder zijn er al dagenlang geen nieuwe ziekenhuisopnamen (183) of coronagerelateerde sterfgevallen (80) gemeld, waaruit voorzichtig kan worden geconcludeerd dat de nieuwe besmette personen kennelijk wat minder ziekteverschijnselen hebben. Dat kan te maken hebben met de vaccinatie van veel ouderen en kwetsbaren, waardoor er nu meer jonge inwoners worden besmet, die vaak minder last van een coronabesmetting ondervinden.

Zaterdag
Na een flinke piek in het aantal besmettingen op vrijdag meldt het RIVM vandaag ‘maar’ 20 nieuwe besmettingen met het coronavirus (in totaal nu 4.706). Nog steeds veel dus, maar een stuk minder dan gisteren.

Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (183) of coronagerelateerde sterfgevallen (80) geregistreerd.

Meldingen kunnen - zeker in het weekend - met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie worden gemeld.

Vrijdag
Het lijkt erop dat er sprake is van een nieuwe golf van besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg. Tussen donderdag- en vrijdagmiddag zijn er 37 meldingen binnengekomen van positief geteste inwoners. Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stond vrijdag op 4.686.

Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnamen (tot dusverre 183) en ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen bleef met 80 gelijk.

Donderdag
Het RIVM meldt 1 nieuwe ziekenhuisopname (183) van een inwoner van Leidschendam-Voorburg en 19 nieuwe besmettingen met het coronavirus (in totaal nu 4.649).

Er zijn geen coronagerelateerde sterfgevallen (80) geregistreerd.

Woensdag
Het RIVM meldt 29 nieuwe besmettingen met het coronavirus vanuit Leidschendam-Voorburg (in totaal nu 4.630). Daarmee lijkt de dagelijkse aantallen nieuwe besmettingen toch weer op te lopen naar boven de 25. Het is echter nog niet te zeggen of er echt al sprake is van een derde golf.

Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (182) of coronagerelateerde sterfgevallen (80) geregistreerd.

Dinsdag
Vanmiddag werd een fors aantal nieuwe coronabesmettingen over het afgelopen etmaal gemeld met 29 positieve testen in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 4.578.

Er zijn echter geen nieuwe ziekenhuisopnamen (182) of coronagerelateerde sterfgevallen (80) geregistreerd.

In verband met het later doorgeven van meldingen in het weekend kan er daarna een kleine piek in de cijfers te zien zijn.

Zondag
Zondagmiddag werden 17 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg (in totaal nu 4.549). Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (182) of coronagerelateerde sterfgevallen (80) geregistreerd.

Meldingen kunnen - zeker in het weekend - met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie worden gemeld

Zaterdag
Vandaag worden 13 besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg gemeld door het RIVM. Er hoefde niemand in het ziekenhuis opgenomen te worden en er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij met corona besmet zijn (geweest) bedraagt nu 4.532, er zijn 182 ziekenhuisopnamen geregistreerd en 80 sterfgevallen bekend die (mede) worden toegeschreven aan het coronavirus.

Vrijdag
Gemeld over het afgelopen etmaal zijn 1 nieuwe ziekenhuisopname (nu 182) en 10 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.519). Verder zijn er geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen (80) geregistreerd.

Met name ziekenhuisopnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en zijn dan pas terug te zien in de cijfers.

Donderdag
Vanmiddag werd een fikse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen over het afgelopen etmaal gemeld met 23 positieve testen in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het aantal inwoners dat besmet is (geweest) ruim boven de 4.500, namelijk 4.509.

Lichtpuntje is dat er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (181) of coronagerelateerde sterfgevallen (80) zijn geregistreerd.

Woensdag
Vanmiddag werd door het RIVM gemeld dat de 80e coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg is overleden. Daarnaast zijn er 7 besmettingen met COVID-19 gemeld. Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) komt daarmee op 4.486. Er zijn geen nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnamen (tot dusverre 181) geregistreerd.

Dinsdag
Er zijn 15 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.479) gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (181) of coronagerelateerde sterfgevallen (79) geregistreerd.

Maandag
De afgelopen 48 uur zijn er gisteren (+14) en vandaag (+8) in totaal 22 nieuwe besmettingen met COVID-19 gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg. Dit brengt het totaal op 4.464. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (181) of coronagerelateerde sterfgevallen (79) geregistreerd.

Meldingen kunnen - zeker net na het weekend - met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie worden gemeld.

Zaterdag
Zaterdagmiddag werden 12 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg (in totaal nu 4.442). Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (181) of coronagerelateerde sterfgevallen (79) geregistreerd.

Meldingen kunnen - zeker in het weekend - met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie worden gemeld.

Vrijdag
Vanmiddag werd gemeld dat er 1 coronapatiënt is overleden (nu 79) en 3 inwoners met COVID-19 opgenomen moesten worden in het ziekenhuis (nu 181). Er werden 10 coronabesmettingen geconstateerd (in totaal nu 4.430).

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie bij het RIVM worden gemeld.

Donderdag
Er zijn 9 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.420) gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (178) of coronagerelateerde sterfgevallen (78) geregistreerd.

Woensdag
Er is op dinsdag weer 1 coronagerelateerd sterfgeval geregistreerd (nu 78 ). Verder zijn er op dinsdag (+6) en woensdag (+11) in totaal 17 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.411) gemeld. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (178).

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor pas later terug te zien zijn in de cijfers. Het aantal ziekenhuisopnamen loopt sowieso altijd een dag achter omdat deze gegevens via een andere instantie bij het RIVM worden gemeld.

Maandag
Er zijn 10 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.394 gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (178) of coronagerelateerde sterfgevallen (77) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen - zeker net na het weekend - daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers. 

Zondag
Over de afgelopen 48 uur (van vrijdagmiddag tot zondagmiddag) is er weer 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg bezweken, waarmee het aantal (bekende) coronadoden op 77 komt. In diezelfde periode zijn er in totaal 14 besmettingen met het virus gemeld (zaterdag +6 en zondag +8), wat het totaalaantal inwoners dat met corona besmet is (geweest) op 4.384 brengt. Er zijn sinds de laatste bekendmaking geen nieuwe ziekenhuisopnamen geregistreerd (178).

Vrijdag
Sinds gistermiddag is 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 176). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 11 naar 4.370. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (76) is gelijk gebleven.

Donderdag
Er zijn19 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.359) gemeld over het afgelopen etmaal. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (177) of coronagerelateerde sterfgevallen (76) geregistreerd.

Woensdag
Tussen dinsdag- en woensdagmiddag 15.00 uur kwamen twee meldingen binnen van inwoners die met COVID-19 opgenomen moesten worden in het ziekenhuis. Er zijn nu in totaal 177 inwoners met corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Verder werden 13 coronabesmettingen geconstateerd, waarmee van 4.340 personen in de gemeente bekend is dat zij op enig moment positief getest zijn. Er zijn sinds vorige week dinsdag geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dit aantal staat intussen op 76.

Dinsdag
Vanmiddag werd gemeld dat maar liefst 5 inwoners met COVID-19 opgenomen moesten worden in het ziekenhuis (nu 175) en dat er 11 coronabesmettingen geconstateerd waren (4.327). Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld (sinds vorige week dinsdag 76).

Maandag
Er zijn 9 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.316 gemeld over het afgelopen etmaal. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (170) of coronagerelateerde sterfgevallen (76) geregistreerd.

Zondag
Er zijn zaterdag (+19) en zondag (+13) 32 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.307) gemeld. Daartussen zitten nog wel wat uitgestelde testen van begin van de week. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (170) of coronagerelateerde sterfgevallen (76) geregistreerd.

Vrijdag
Er zijn 11 nieuwe coronabesmettingen (nu 4.275) gemeld over het afgelopen etmaal. Daartussen zitten nog wel wat uitgestelde testen van begin van de week. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (170) of coronagerelateerde sterfgevallen (76) geregistreerd.

Met name ziekenhuisopnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en moeten dus nog worden geregistreerd, of zijn juist van enkele dagen geleden. 

Donderdag
Tussen woensdag- (+18) en donderdagmiddag (+7) zijn er 25 besmettingen met het coronavirus gemeld. Het totaal staat nu op 4.264. Waarschijnlijk was het getal van woensdag nog een inhaalslag doordat teststraten van de GGD vanwege weg- en weersomstandigheden tijdelijk dicht zijn geweest. Over beide dagen werden geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 170) of coronagerelateerde sterfgevallen (76) gemeld.

Sommige besmettingen, ziekenhuisopnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en moeten dus nog worden geregistreerd, of zijn juist van enkele dagen geleden.

Dinsdag
Vanmiddag werd door het RIVM gemeld dat er weer 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg is overleden (nu 76). Daarnaast zijn er 3 inwoners met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis (nu 170) en vijf nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) komt daarmee op 4.239.

Maandag
Er zijn maar twee nieuwe coronabesmettingen (nu 4.234) gemeld over het afgelopen etmaal, maar daarbij dient te worden aangetekend dat de testlocaties tijdelijk dicht zijn (geweest) vanwege de weg- en weersomstandigheden. Ook zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (167) of coronagerelateerde sterfgevallen (75) geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen - zeker in het weekend - daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers. Door (tijdelijke) sluiting van GGD-testlocaties i.v.m. Code Rood, is het aantal besmettingen waarschijnlijk flink lager dan gemiddeld en is het aannemelijk dat de cijfers van vandaag een vertekend beeld geven..

Zondag
Tussen zaterdag- en zondagmiddag werd door het RIVM gemeld dat er weer 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg is overleden (nu 75). Er zijn geen inwoners met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis (nu 167), maar wel vijf nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) komt daarmee op 4.232.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen - zeker in het weekend - daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers. Door (tijdelijke) sluiting vandaag van de GGD-testlocaties i.v.m. Code Rood, zal het aantal besmettingen waarschijnlijk ook flink lager uitvallen dan gemiddeld.

Zaterdag
De afgelopen 48 uur is er 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg overleden (nu 74), zijn er 2 inwoners met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis (nu 167) en zijn er 21 nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) komt daarmee op 4.227.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen - zeker in het weekend - daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Donderdag
Het RIVM meldt 21 besmettingen met corona vandaag, maar geen ziekenhuisopnamen of sterfgevallen door COVID-19. Waarschijnlijk is er sprake van een inhaalslag nadat de teststraten enkele dagen niet open of goed bereikbaar waren door de weersomstandigheden. Er zijn nu 4.206 inwoners besmet (geweest), 165 plaatsgenoten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en tot nu toe 73 coronagerelateerde sterfgevallen.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en zijn dus van enkele dagen geleden, of moeten nog worden geregistreerd.

Woensdag
Vandaag worden 7 besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg gemeld door het RIVM. Er hoefde niemand in het ziekenhuis opgenomen te worden en er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij met corona besmet zijn (geweest) bedraagt nu 4.185, er zijn 165 ziekenhuisopnamen geregistreerd en 73 sterfgevallen bekend die (mede) worden toegeschreven aan het coronavirus.

Door de weersomstandigheden zijn teststraten gesloten geweest en kan het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger zijn.

Dinsdag
Door het overlijden van weer een patiënt is het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in Leidschendam-Voorburg opgelopen naar 73. Daarnaast zijn er 4 nieuwe besmettingen gemeld. Dit brengt het totaal op 4.178 inwoners die besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnamen staat nog op 165.

Door de weersomstandigheden zijn teststraten gesloten geweest en kan het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger zijn.

Maandag
Vandaag worden ‘slechts’ vijf besmettingen met COVID-19 in Leidschendam-Voorburg gemeld door het RIVM. Er hoefde niemand in het ziekenhuis opgenomen te worden en er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij met corona besmet zijn (geweest) bedraagt nu 4.174, er zijn 165 ziekenhuisopnamen geregistreerd en 72 sterfgevallen bekend die (mede) worden toegeschreven aan het coronavirus.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en zijn dus van enkele dagen geleden, of moeten nog worden geregistreerd.

Zondag
Zondagmiddag werd gemeld dat 1 inwoner met COVID-19 opgenomen moest worden in het ziekenhuis (165) en dat er 14 coronabesmettingen geconstateerd waren (4.169). Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld (tot zondag 72).

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en zijn dus van enkele dagen geleden, of moeten nog worden geregistreerd.


Zaterdag
Door het overlijden van weer een patiënt is het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in Leidschendam-Voorburg opgelopen naar 72. Het aantal ziekenhuisopnamen is met 2 gestegen naar 164. Daarnaast zijn er 10 nieuwe besmettingen gemeld. Dit brengt het totaal op 4.155 inwoners die besmet zijn (geweest) met het coronavirus.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en zijn dus van enkele dagen geleden, of moeten nog worden geregistreerd.

Vrijdag
Vanmiddag werd gemeld dat 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg was overleden (nu 71) en er 16 besmettingen met het virus bijgekomen zijn (nu 4.145).Er zijn 162 inwoners met COVID-19 opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Donderdag
Vanmiddag worden weer 11 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het totaal op 4.129. Tevens is er weer een inwoner met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis (nu 162). Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (70) is gelijk gebleven.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en zijn dus van enkele dagen geleden, of moeten nog worden geregistreerd.

Woensdag
Tussen dinsdag- en woensdagmiddag is 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis opgenomen (nu 162). Het aantal mensen dat besmet is (geweest) met het virus stijgt met 8 naar 4.118. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (70) is gelijk gebleven.

Dinsdag
Het RIVM meldt dat er 1 coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg is overleden, wat het aantal coronagerelateerde sterfgevallen op 70 brengt. Verder zijn er twee inwoners met coronaklachten in het ziekenhuis opgenomen (nu 161). Het aantal nieuwe besmettingen blijft met 4 vooralsnog laag, wat het totaal op 4.110 brengt.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus kunnen soms pas later doorgegeven worden en zijn pas dan terug te zien in de cijfers.

Zondag
Zondagmiddag werd gemeld dat 1 inwoner met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis (159) en dat er 9 coronabesmettingen geconstateerd waren (4.101). Er werden geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld (tot zondag 69).

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus kunnen (zeker in het weekend) pas later doorgegeven worden en moeten nog worden gemeld, maar kunnen ook van enkele dagen geleden zijn. Meer valt af te lezen van het weekgemiddelde (dagelijks ca. 11 besmettingen afgelopen week tegenover ca. 18 de voorgaande week).

Zaterdag
Zaterdagmiddag werd gemeld dat 1 coronapatiënt uit Leidschendam was overleden (nu 69), 1 inwoner met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis (nu 158) en 10 besmettingen met het virus (nu 4.092).

Vrijdag
Het aantal besmettingen dat sinds gisteren is gemeld, bedraagt 9. Dat brengt het totaal op 4.082. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (157) en coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre 68) bekend.

Donderdag
Het RIVM meldt alleen 11 besmettingen met corona vandaag. Er zijn nu 4.073 besmettingen en 157 ziekenhuisopnamen (geweest) in de gemeente en tot nu toe 68 coronagerelateerde sterfgevallen.

Woensdag
Er zijn weer vier coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, meldt het RIVM woensdagmiddag. Verder is het aantal besmettingen met 21 opgelopen naar 4.062. Er zijn geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld (tot nu toe 68).

Dinsdag
Droevig genoeg is er vanmiddag gemeld dat er toch weer drie inwoners om het leven gekomen zijn (mede) als gevolg van COVID-19. Dat brengt het totaalaantal coronagerelateerde sterfgevallen in Leidschendam-Voorburg op 68. Verder zijn er geen coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en is er slechts een handvol nieuwe besmettingen geregistreerd (+5). Het aantal inwoners dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat nu op 153 en het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 4.041.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn, of moeten nog worden gemeld. Pas aan de hand van het weekgemiddelde kan worden afgelezen of de daling daadwerkelijk is ingezet.

Maandag
Het aantal besmettingen dat sinds gisteren is gemeld, bedraagt 13. Dat brengt het totaal op 4.036. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (153) en coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre 65) geregistreerd.

Zondag
Het RIVM meldt zondag 1 ziekenhuisopname (nu 153) en 15 nieuwe besmettingen (4.023), maar geen coronagerelateerde sterfgevallen (65).

Zaterdag
Over het afgelopen etmaal zijn 22 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus, wat het totaal boven de 4.000 brengt, nu in totaal 4.008. Tevens zijn er weer drie nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld (nu151), maar geen coronagerelateerde sterfgevallen, bovenop de reeds geregistreerde 65. coronadoden.

Vrijdag
Het aantal mensen dat in Leidschendam-Voorburg besmet is (geweest) met het coronavirus nadert de 4.000. Vanmiddag werden 26 nieuwe besmettingen gemeld, waarmee het totaal met 26 oploopt naar 3.986.Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (148) en coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre 65) geregistreerd.

Donderdag 21 januari
Het aantal besmettingen dat sinds gisteren is gemeld bedraagt 16, wat het totaal op 3.960 brengt. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (148) en coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre 65) geregistreerd.

Woensdag 20 januari
De afgelopen 48 uur is er 1 coronapatiënt overleden (nu 65 en zijn er twee inwoners met coronaklachten in het ziekenhuis opgenomen (nu 148). Het aantal nieuwe besmettingen bedraagt in totaal 42, waarbij het afgelopen etmaal twee keer zoveel (28) als dinsdag (14). Niet bekend is of dit te maken heeft met het feit dat de Britse variant zijn intrede heeft gedaan in de regio.

Maandag 18 januari
Na de wekenlange lockdown lijkt het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus toch de daling te hebben ingezet en is (nog) weinig te merken van een eventuele uitbraak van de ‘Britse variant’. Er zijn over afgelopen etmaal 10 besmettingen met COVID-19 gemeld, maar er is wel weer een coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen (nu 146).

Zondag 17 januari
Het aantal besmettingen met COVID-19 lijkt nog dalende en bedraagt over afgelopen etmaal 17. Dit brengt het totaal nu op 3.895. Wel zijn er weer twee coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (nu 145). In het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (64) is geen wijziging opgetreden.

Zaterdag 16 januari
Geen nieuwe ziekenhuisopnamen of coronadoden gemeld vandaag, maar wel 19 nieuwe besmettingen met COVID-19 (3.878 nu).

Vrijdag 15 januari
Het RIVM meldt vandaag 1 ziekenhuisopname (nu 143) en 18 nieuwe besmettingen (3.859).

Donderdag 14 januari
Opnieuw is een patiënt bezweken aan corona (64 inmiddels) en heeft er een ziekenhuisopname plaatsgevonden (nu 142). Verder werden er 28 positief getest op COVID-19, wat het totaal op 3.841 brengt.

Woensdag 13 januari
Het aantal besmettingen dat sinds gisteren is gemeld bedraagt 17, wat het totaal op 3.813 brengt. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (141) en coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre 63) geregistreerd.

Dinsdag 12 januari
Vandaag is gemeld dat er wederom een coronapatiënt is overleden; het 63e bevestigde coronagerelateerde sterfgeval. Ook moesten twee met het virus besmette personen in het ziekenhuis worden opgenomen. Het aantal nieuwe besmettingen met COVID-19 is met 15 opgelopen naar in totaal 3.796.

Maandag 11 januari
Over afgelopen etmaal worden 13 besmettingen met het coronavirus gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg (nu 3.781). Hieruit blijkt dat 1 op de 20 inwoners van de gemeente besmet is (geweest) met COVID-19. Overigens hebben de laatste dagen geen nieuwe ziekenhuisopnamen van inwoners plaatsgevonden (volgens de nieuwste cijfers 139). Ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in Leidschendam-Voorburg bedraagt nog altijd 62.

Zondag 10 januari
Uit het huidige aantal besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg (+18 =3.768) blijkt dat ongeveer 1 op de 20 inwoners van de gemeente besmet is (geweest) met COVID-19. Verder zijn de cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen nu gecorrigeerd door het RIVM, waardoor blijkt dat niet 91, maar 139 ziekenhuisopnamen van inwoners hebben plaatsgevonden. Deze grote stijging heeft te maken met het feit dat de GGD het de afgelopen tijd te druk had om de cijfers terug te koppelen naar de (juiste) instanties en dit nu is bijgesteld. Overigens hebben de laatste drie dagen geen nieuwe ziekenhuisopnamen van inwoners plaatsgevonden. Ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in Leidschendam-Voorburg is blijven staan op 62.

Zaterdag 9 januari
Door het overlijden van weer een patiënt is het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in Leidschendam-Voorburg opgelopen naar 62. Daarnaast is er weer een fors aantal nieuwe besmettingen gemeld, namelijk 43. Dit brengt het totaal op 3.750 inwoners die besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnamen is vooralsnog op 91 blijven staan.

Vrijdag 8 januari
Ook vandaag wordt weer het overlijden van een coronapatiënt gemeld. Daarnaast zijn er 18 nieuwe besmettingen met COVID-19 geregistreerd (nu 3.707). Het aantal ziekenhuisopnamen blijft op 91 staan.

Donderdag 7 januari
Sinds gisteren is er van drie inwoners gemeld dat zij zijn overleden aan het coronavirus. Hiermee zijn er (zover bekend) nu 60 mensen uit Leidschendam-Voorburg om het leven gekomen doordat zij besmet raakten met COVID-19. Ook zijn er weer 33 mensen in de gemeente positief getest. Dat brengt het totaalaantal op 3.689. Er is vooralsnog geen nieuwe ziekenhuisopname gemeld (nu 91).

Woensdag 6 januari
Over het afgelopen etmaal zijn 32 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus, wat het totaal op 3.656 brengt. Tevens is er weer een nieuwe ziekenhuisopname gemeld (nu 91), maar geen coronagerelateerde sterfgevallen, bovenop de reeds geregistreerde 57 coronadoden. 

Dinsdag 5 januari
Gistermiddag is de 90e ziekenhuisopname gemeld van een inwoner van Leidschendam-Voorburg. Het aantal besmettingen met Covid19 is het voorgaande etmaal met 25 opgelopen naar 3.624. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen (57) is gelijk gebleven.

Maandag 4 januari
Hoewel er toch weer 2 inwoners met corona zijn opgenomen in het ziekenhuis, lijkt het met het aantal besmettingen weer een beetje de goede kant op te gaan. Over het afgelopen etmaal werden 19 besmettingen met Covid19 gemeld, wat het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 3.599 brengt. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nu 89. In het nieuwe jaar zijn nog geen coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dit aantal staat sinds oudejaarsdag op 57.

Zondag
Het RIVM meldt 27 nieuwe besmettingen met Covid19 in Leidschendam-Voorburg, wat het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 3.580 brengt. Er is 1 nieuwe ziekenhuisopname (nu 87) maar geen coronagerelateerd sterfgeval gemeld bovenop de geregistreerde 57 coronadoden.

Meldingen kunnen - in verband met de jaarwisseling en het daaropvolgende weekend- met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Zaterdag 2 januari
Vandaag werden alleen 33 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld in Leidschendam-Voorburg, wat het totaal op 3.553 brengt. Er werden geen inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis, waardoor dit aantal op 86 blijft staan. Ook zijn er geen coronagerelateerde sterfgevallen bijgekomen (nu 57).

Meldingen kunnen - in verband met de jaarwisseling en het daaropvolgende weekend- met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Nieuwjaarsdag 2021
Op Nieuwjaarsdag werden alleen 24 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld in Leidschendam-Voorburg, wat het totaal op 3.520 brengt. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt 86. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat op 57.

Meldingen kunnen - in verband met de jaarwisseling - met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Donderdag (oudejaarsdag)
Over het afgelopen etmaal zijn 31 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief getest op het Covid19 virus, wat het totaal op 3.496 brengt. Tevens zijn er weer twee nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld (nu 86) en het 57e coronagerelateerde sterfgeval.

Meldingen kunnen - in verband met de jaarwisseling - met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Woensdag
Gistermiddag zijn weer 44 meldingen geregistreerd van inwoners van Leidschendam-Voorburg die positief getest zijn op het coronavirus. Er werden geen inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis, waardoor dit aantal op 84 blijft staan. Ook zijn er geen coronagerelateerde sterfgevallen bijgekomen (nu 56).

Meldingen kunnen - zeker rond de jaarwisseling - met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Dinsdag
Opnieuw is een patiënt bezweken aan het coronavirus. Hiermee komt het aantal coronagerelateerde sterfgevallen op 56 (+1). Verder is er een inwoner met corona opgenomen in het ziekenhuis, waardoor dit aantal op 84 (+1) komt. Het aantal coronabesmettingen is sinds gisteren met 38 opgelopen naar 3.421.

Maandag
Over het afgelopen etmaal zijn 28 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus, wat het totaal op 3.383 brengt. Tevens zijn er weer twee nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld (nu 83), maar geen coronagerelateerde sterfgevallen (55). 

Meldingen kunnen - zeker rond de Kerst - met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Zondag
Gedurende de kerstdagen zijn er in totaal 103 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld, waardoor en nu 3.355 inwoners besmet zijn (geweest) met Covid19. Ook zijn er sinds Tweede Kerstdag 3 inwoners dusdanig aan toe dat zij naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht; waardoor er nu 81 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal inwoners waarvan bekend is dat hun overlijden (mede) veroorzaakt is door corona, staat nog steeds op 55.

Meldingen kunnen - zeker rond de Kerst - met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Tijdens de kerstdagen is dit blog niet bijgewerkt. 

Donderdag
Vandaag worden 47 nieuwe besmettingen met Covid19 in Leidschendam-Voorburg gemeld over de afgelopen 24 uur. Daarentegen zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen of coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Er is nu van 3.252 inwoners bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus en het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt 78. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat op 55.

Meldingen kunnen - zeker rond de Kerst - met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers

Woensdag
Het aantal nieuwe coronabesmettingen is sinds gisteren met 56 opgelopen naar 3.205. Er zijn afgelopen etmaal geen inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis, waardoor dit aantal op 78 blijft staan. Ook zijn er geen coronagerelateerde sterfgevallen bijgekomen (55).

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Dinsdag
Het aantal nieuwe besmettingen dat gemeld is sinds gisterenmiddag is met 45 opgelopen naar 3.149. Er zijn afgelopen etmaal geen inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis, waardoor dit aantal op 78 blijft staan. Ook zijn er geen coronagerelateerde sterfgevallen bijgekomen (nu 55).

Maandag
Over het afgelopen etmaal zijn 50 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus, wat het totaal op 3.104 brengt. Tevens zijn er 2 nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld (nu 78), maar geen coronagerelateerde sterfgevallen (55).

Meldingen van afgelopen weekend kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Zondag
Met 48 nieuwe besmettingen is het aantal inwoners dat positief getest is (geweest) op het coronavirus, opgelopen naar 3.054. Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) is naar beneden bijgesteld (-1), waardoor dit nu op 76 staat. Er zijn 55 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor - zeker in het weekend - mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers. Verder geven de getallen vooral een indicatie welke kant het opgaat. In Leidschendam-Voorburg blijft het aantal nieuwe besmettingen vrij hoog en is er - net als landelijk - nog weinig te zien van de strengere maatregelen. Hier zou in de loop van de week wel iets merkbaar van moeten zijn.

Zaterdag
De afgelopen 24 uur is er weer een patiënt overleden aan het coronavirus. Het aantal inwoners waarvan bekend is dat hun overlijden (mede) veroorzaakt is door corona, komt daarmee op 55. Ook zijn er weer 3 inwoners dusdanig aan toe dat zij in het ziekenhuis moesten blijven; waardoor er nu 77 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Verder zijn er 45 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld, waardoor en nu meer dan 3.000 inwoners besmet zijn (geweest) met Covid19; 3.006 om precies te zijn.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen - zeker in het weekend - daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Vrijdag
Over het afgelopen etmaal zijn 46 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus (nu 2.961). Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 74) en coronagerelateerde sterfgevallen (54) geregistreerd.

Donderdag
Hoewel er afgelopen etmaal geen plaatsgenoten in het ziekenhuis zijn opgenomen (nu 74) en ook geen coronagerelateerde sterfgevallen zijn gemeld (54), zijn er wel weer 79 positief geteste inwoners van Leidschendam geregistreerd. Er zijn nu 2.915 personen besmet (geweest) in de gemeente.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn.

Woensdag
Over het afgelopen etmaal zijn 40 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus (nu 2.836). Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 74) en coronagerelateerde sterfgevallen (54) geregistreerd.

Dinsdag
Vandaag is er weer een inwoner met corona opgenomen in het ziekenhuis, wat het aantal plaatsgenoten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 74 brengt. Tevens zijn er weer 27 positief geteste inwoners van Leidschendam geregistreerd. Er zijn nu 2.796 personen besmet (geweest) in de gemeente. Er zijn 54 coronagerelateerde sterfgevallen bevestigd.

Maandag
Het aantal gemelde nieuwe besmettingen is vandaag een stukje minder hoog dan gisteren, maar toch zijn er nog altijd 37 inwoners in de afgelopen 24 uur geregistreerd als positief getest. Het totaalaantal staat nu op 2.769. De aantallen (gemelde) ziekenhuisopnamen (73) en coronagerelateerde sterfgevallen (54) zijn vandaag gelijk gebleven.

Meldingen kunnen vanwege het weekend echter met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas morgen of overmorgen terug te zien zijn in de cijfers.

Zondag
In het afgelopen etmaal zijn er weer 2 met corona besmette inwoners overleden; nu in totaal 54. Ook vandaag worden 50 nieuwe besmettingen gemeld, wat het totaal op 2.733 brengt. Er zijn 73 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen - zeker in het weekend - daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Zaterdag
In het afgelopen etmaal zijn er 50 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld, wat het totaalaantal op 2.683 brengt. Ook zijn er weer 2 inwoners dusdanig aan toe dat zij in het ziekenhuis moesten blijven; waardoor er nu 73 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal inwoners waarvan bekend is dat hun overlijden (mede) veroorzaakt is door corona, blijft vooralsnog staan op 52.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen - zeker in het weekend - daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Vrijdag
Ook in Leidschendam-Voorburg lopen de cijfers weer op. Over de afgelopen 24 uur zijn er 46 nieuwe besmettingen met corona gemeld. Hiermee komt het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij besmet zijn (geweest) op 2.633. Er zijn tot dusverre 71 inwoners (+1) met corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en het aantal inwoners waarvan bekend is dat hun overlijden (mede) veroorzaakt is door corona, bedraagt 52.

Meldingen kunnen met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Donderdag
Maar liefst 39 besmettingen worden er in Leidschendam-Voorburg gemeld over de afgelopen 24 uur. Dat brengt het totaalaantal op 2.587. Verder is er ook weer een coronapatiënt overleden (nu 52) en is de 70e inwoner met Covid19 in het ziekenhuis opgenomen.

Woensdag
Afgelopen etmaal zijn de 50e en de 51e coronadode gemeld in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast is er weer een inwoner met corona opgenomen in het ziekenhuis, wat het aantal plaatsgenoten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 69 brengt. Tevens zijn er weer meer dan 20 positief geteste inwoners van Leidschendam geregistreerd. Er zijn nu 2.548 personen (+22) besmet (geweest) in de gemeente.

Dinsdag
Vandaag wordt het 49e coronagerelateerde sterfgeval in Leidschendam-Voorburg gemeld (+1) en de 68e ziekenhuisopname (+1). Daarnaast weer 39 besmettingen waardoor dit aantal ruim boven de 2.500 komt; 2.526.

Maandag
Ook vandaag worden weer meer dan 20 besmettingen met corona gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg, namelijk 22. Hiermee komt het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij besmet zijn (geweest) op 2.487. Er zijn tot dusverre 67 inwoners met corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en het aantal inwoners waarvan bekend is dat hun overlijden (mede) veroorzaakt is door corona, bedraagt 48.

Meldingen kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas morgen of overmorgen terug te zien zijn in de cijfers.

Zondag
Nadat zaterdag het verontrustende aantal van 35 nieuwe besmettingen werd gemeld over de voorgaande 24 uur, worden ook vandaag weer 23 besmettingen met Covid19 gemeld in Leidschendam-Voorburg. Hiermee komt het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij besmet zijn (geweest) op 2.465 en zal binnen enkele dagen de grens van 2.500 worden bereikt. Ook wordt er de afgelopen dagen telkens een coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis, waardoor er nu 67 inwoners met corona in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat sinds woensdag op 48.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Meldingen kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Zaterdag
Gegevens niet bijgewerkt.

Vrijdag
Het aantal besmettingen dat sinds gisteren is gemeld, is beperkt gebleven tot 17, wat het totaal op 2.407 brengt. Verder is er 1 nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 65) geregistreerd en zijn er geen coronapatiënten overleden. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen bedraagt sinds woensdag 48.

Donderdag
Ook vandaag worden weer 24 nieuwe besmettingen met Covid19 in Leidschendam-Voorburg gemeld over de afgelopen 24 uur. Het dagelijkse gemiddelde blijft daarmee zo rond de 25 schommelen. Daarentegen zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen of coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Er is nu van 2.390 inwoners bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus en het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt 64. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat op 48.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn.

Woensdag
Over het afgelopen etmaal zijn er opnieuw twee coronapatiënten overleden (nu 48) en drie inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis (nu 64). Het aantal dagelijkse besmettingen in Leidschendam-Voorburg blijft momenteel weer rond de 25 schommelen. Vandaag werden er 24 gemeld, wat het totaalaantal op 2.366 brengt. Er is lokaal in ieder geval nog geen sprake van een daling.

Dinsdag
Kennelijk zijn de cijfers van afgelopen weekend weer bijgewerkt want er worden in een klap drie nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld (nu 46), 1 opname (nu 61) en 26 besmettingen (nu 2.342). Dit betekenen toch weer forse stijgingen die vooralsnog niet wijzen op afname van het aantal besmettingen, opnamen en sterfgevallen in Leidschendam-Voorburg.

Maandag
Met 14 meldingen is het aantal nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur, net als gisteren, weer ruim onder de 20. Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) bedraagt nu 2.316 Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 60) en coronagerelateerde sterfgevallen (43) gemeld.

Meldingen kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Zondag
Het RIVM meldt 17 nieuwe besmettingen met Covid19 in Leidschendam-Voorburg, wat het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 2.302 brengt. Er zijn twee nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 60) maar geen coronagerelateerde sterfgevallen (43) gemeld.

Zaterdag

Sinds gisteren is er wederom melding gedaan van het overlijden van een inwoner als gevolg van Covid19. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen bedraagt nu 43. Ook zijn er weer twee mensen uit Leidschendam-Voorburg opgenomen in het ziekenhuis. Er is nu van 58 personen gemeld dat zij in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) met corona. Het aantal nieuwe besmettingen over de laatste 24 uur is met 22 nog steeds niet veel lager dan de dagelijkse score van de afgelopen weken. Het totaalaantal staat op 2.285.

Vrijdag
Helaas viel er afgelopen etmaal weer een dode in Leidschendam-Voorburg te betreuren als gevolg van het coronavirus. Het is het (voor zover bekend) 42e coronagerelateerde sterfgeval. Daarnaast zijn er sinds gisteren twee coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis (nu 56). Het aantal besmettingen is met 17 wel onder de 20 gebleven. Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) staat nu op 2.263. 

Donderdag

Woensdag
Telkens als het aantal nieuwe besmettingen nu toch echt lijkt te gaan dalen in Leidschendam-Voorburg, laten de cijfers een paar dagen later toch weer een stijging zien. Het aantal zit vandaag met 24 toch weer dicht tegen het gemiddelde van vorige week aan. Er is inmiddels van 2.233 inwoners van Leidschendam-Voorburg bekend dat zij besmet zijn (geweest) met het nieuwe coronavirus. Ook is er opnieuw een inwoner met corona in het ziekenhuis opgenomen; er zijn nu 54 personen met Covid19 in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 41 gelijk gebleven.

Dinsdag
Waar op dinsdag door de later bijgewerkte registratie van het weekend vaak een kleine piek te zien is in de cijfers, laten deze vandaag een flinke daling (t.o.v. de voorgaande dagen) te zien in het aantal besmettingen. Het RIVM meldt 13 nieuwe besmettingen met Covid19, wat het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 2.209 brengt. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 53) en coronagerelateerde sterfgevallen (41) gemeld.

Maandag
Over het afgelopen etmaal zijn 21 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 53) en coronagerelateerde sterfgevallen (41) geregistreerd.

Meldingen van afgelopen weekend kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers.

Zondag
Wederom werden zondagmiddag 25 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat betekent dat de lichte daling van het aantal dagelijkse nieuwe coronabesmettingen die ingezet leek, vooralsnog niet doorzet. Het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) staat nu op 2.175. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 53) en coronagerelateerde sterfgevallen (41) geregistreerd.

Meldingen kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Zaterdag
Het afgelopen etmaal zijn er weer 2 coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg overleden; in totaal is nu van 41 personen bevestigd dat zij zijn gestorven aan het coronavirus. Daarnaast is er een inwoner met corona opgenomen in het ziekenhuis, inmiddels de 53e. Verder zijn er 21 nieuwe besmettingen met Covid19 gemeld. Er is inmiddels van in totaal 2.150 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met Covid19.

Meldingen kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Vrijdag
Het aantal besmettingen dat sinds gisteren is gemeld, is beperkt gebleven tot 20, wat het totaal op 2.129 brengt. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (sinds zondag 52) en coronagerelateerde sterfgevallen (sinds donderdag 39) geregistreerd.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn.

Donderdag
Het afgelopen etmaal zijn er weer 2 coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg overleden; in totaal is nu van 39 personen bevestigd dat zij zijn gestorven aan het coronavirus. Net als gisteren bedraagt het aantal nieuwe besmettingen in Leidschendam-Voorburg dat de laatste 24 uur gemeld is 24. Het gemiddelde over de afgelopen tien dagen blijft daarmee rond de 25 schommelen. Er is inmiddels van in totaal 2.109 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met Covid19. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 52.

Door storingen bij het RIVM konden gisteren niet alle cijfers worden verwerkt. Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus kunnen dus ook nog van enkele dagen geleden zijn.

Woensdag
Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Dat blijkt vandaag. Na een korte daling van het aantal nieuwe besmettingen is er toch weer gemeld dat er 24 inwoners positief getest zijn. Tevens is er weer een patiënt in Leidschendam-Voorburg gestorven als gevolg van het coronavirus. Zo is er inmiddels van 2.085 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met Covid19 en staat het aantal coronagerelateerde sterfgevallen nu op 37. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 52.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Dinsdag
Met 12 meldingen is het aantal nieuwe besmettingen flink teruggelopen ten opzichte van de afgelopen week, waarin dagelijks gemiddeld 25 personen uit Leidschendam volgens het RIVM positief testten op Covid19. Ook is het aantal ziekenhuisopnamen (52) en coronagerelateerde sterfgevallen (36) gelijk gebleven.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven. Omdat wel steeds meer mensen maar niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen een stukje hoger liggen.

Maandag
Het aantal gemelde besmettingen met Covid19 is afgelopen etmaal weer flink op gelopen met 34 naar 2.049. Het aantal ziekenhuisopnamen (52) en coronagerelateerde sterfgevallen (36) is gelijk gebleven.

Zondag
Er zijn de afgelopen 24 uur 18 positieve tests in Leidschendam-Voorburg geregistreerd. Ondanks deze beperkte stijging is het aantal meldingen van inwoners die besmet zijn (geweest) met Covid19 nu toch opgelopen naar 2.015. Ook zijn er weer 2 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaal brengt op 52. Er zijn geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Meldingen van vandaag kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Zaterdag
Er zijn de afgelopen 24 uur toch weer 28 besmettingen geregistreerd. Geen nieuwe ziekenhuisopname of coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal inwoners dat nu besmet is (geweest) nadert met 1.997 nu snel de 2.000.

Vrijdag
Na dagen van rond de 25 besmettingen lijkt het dagelijkse aantal positieve testen nu toch af te nemen. Sinds gistermiddag is er van 17 inwoners van Leidschendam-Voorburg gemeld dat zij besmet zijn geraakt met Covid19. Ook het aantal ziekenhuisopnamen (50) en coronagerelateerde sterfgevallen (36) is afgelopen etmaal gelijk gebleven.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Donderdag
Misschien wordt er wel veel meer getest in de regio, maar feit is dat het aantal nieuwe besmettingen in Leidschendam-Voorburg dagelijks rond de 25 blijft en niet lijkt te dalen. Vanmiddag werden 26 nieuwe besmettingen gemeld, wat het aantal inwoners dat met het virus besmet is (geweest) op 1.952 brengt. Ook zijn er weer twee coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) nu op 50 staat. Daarnaast is er afgelopen etmaal melding gedaan van de 36e dode in Leidschendam-Voorburg als gevolg van corona.

Woensdag
Nog altijd is er geen dalende lijn te zien in het aantal besmettingen met Covid19 in Leidschendam-Voorburg. Op dit moment vertonen de cijfers zelfs een (lichte) stijging. Afgelopen etmaal werden 27 nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal ziekenhuisopnamen (48) en coronagerelateerde sterfgevallen (35) is wel gelijk gebleven.

Mogelijk is er sprake van dat een deel van de besmettingen al eerder bekend was, maar pas later doorgegeven aan het RIVM.

Dinsdag
Het aantal besmettingen is met 24, gemeld tussen gistermiddag 14.00 uur en vandaag 14.30 uur, nog steeds vrij hoog in de gemeente. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen bekend, zodat er nog altijd 48 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat op 35.

Het is mogelijk dat er in het weekend enige vertraging is opgetreden bij het doorgeven en verwerken van de meldingen, zodat het aantal besmettingen vandaag wellicht iets hoger is uitgevallen. Uitgaande van de landelijke trend zou er dan morgen een duidelijke daling te zien moeten zijn.

Maandag
De landelijke (dalende) trend van het aantal besmettingen met het coronavirus is nog niet direct terug te zien in Leidschendam-Voorburg. Sinds gistermiddag zijn er toch weer 23 nieuwe besmettingen gemeld en ook is er wederom een patiënt overleden; de 35e waarvan officieel een relatie is aangetoond met het coronavirus. Het aantal inwoners dat met Covid19 in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt sinds zaterdag 48.

Zondag
Na de teleurstellende melding van de toename van het aantal besmettingen (met 32) en ziekenhuisopnamen (5) gisteren en vier doden op vrijdag, is het aantal meldingen van nieuwe besmettingen met corona in Leidschendam-Voorburg vandaag beperkt gebleven tot 16. Er is nu van 1.852 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog steeds 48. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in de gemeente staat nog op 34.

Wel is het mogelijk dat er in het weekend enige vertraging is bij het doorgeven en verwerken van de meldingen, zodat de aantallen op een later moment nog kunnen worden bijgewerkt.

Zaterdag
Het leek even de goede kant op te gaan in Leidschendam-Voorburg, maar sinds gisteren zijn er toch weer 32 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld en afgelopen etmaal maar liefst 5 ziekenhuisopnamen. Het aantal besmettingen staat nu op 1.836 en het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 48. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in de gemeente staat nog op 34.

Niet duidelijk is of er sprake is van een ‘brandhaard’ in de gemeente. Wel heeft WZH op de locaties Het Anker, Prinsenhof en Vliethof op sommige afdelingen aangepaste bezoekregelingen in verband met coronabesmettingen, zo meldt de site van WZH.

Vrijdag
Het RIVM heeft gemeld dat er sinds gisteren van vier inwoners van Leidschendam-Voorburg geregistreerd is dat zij zijn gestorven aan het coronavirus. Dat brengt het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in de gemeente op 34.

Verder is er een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nu 43. Ook zijn er 22 nieuwe besmettingen gemeld, zodat nu van 1.804 inwoners bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn.

Donderdag
De daling van het aantal nieuwe besmettingen zet zich vooralsnog niet door in Leidschendam-Voorburg. Werden er maandag nog 31 inwoners positief getest op het coronavirus, vanaf dinsdag daalde dit naar 14, met gisteren een iets grotere stijging ten opzichte van de dag daarvoor met 22 nieuwe coronagevallen. Vandaag, dinsdag 5 november, is er echter weer sprake van een toename van meer dan 30 nieuwe besmettingen, 34 om precies te zijn.

Niet duidelijk is of er sprake is van een ‘brandhaard’ in de gemeente. Wel heeft WZH op de locaties Het Anker, Prinsenhof en Vliethof op sommige afdelingen aangepaste bezoekregelingen in verband met coronabesmettingen, zo meldt de site van WZH.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 42 en ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 30 gelijk gebleven.

Woensdag
Sinds gisteren zijn er 22 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg gemeld. Dat brengt het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 1.748. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 42 en ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 30 gelijk gebleven.

Dinsdag
Er zijn sinds gisteren beduidend minder nieuwe besmettingen gemeld dan de voorgaande dagen en weken. Het aantal steeg met 14 naar 1.726. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 42 en ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 30 gelijk gebleven. Zeker ook omdat vaak op dinsdag nog meldingen uit het weekend worden geregistreerd, lijkt dit de goede kant op te gaan.

Maandag
Met 31 nieuwe besmettingen is het aantal inwoners dat positief getest is (geweest) op het coronavirus, opgelopen naar 1.712. Ook is er weer een coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) nu op 42 staat. Er zijn nog altijd 30 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Zondag
Het aantal gemelde nieuwe besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is sinds gisteren opgelopen met 32 tot 1.681. Ook is er weer een coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) nu op 41 staat. Er zijn 30 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Het aantal nieuwe besmettingen lijkt dus wat minder snel op te lopen dan de afgelopen periode, maar laten we niet te vroeg juichen. In verband met het weekend kunnen de cijfers morgen en dinsdag nog verder bijgesteld worden.

Zaterdag
Hoewel de landelijke cijfers een beeld schetsen van het iets teruglopen van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen, zijn er vanuit Leidschendam-Voorburg sinds gisteren toch weer 54 positief geteste inwoners gemeld (nu in totaal 1.649) en zijn er 2 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaalaantal op 40 brengt. Er zijn sinds het begin van de telling 30 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Ook kunnen de cijfers nog bijgewerkt zijn na de computerstoringen bij het RIVM.

Vrijdag
Afgelopen etmaal is de 30 coronadode gemeld in Leidschendam-Voorburg. Verder is het aantal besmettingen met 35 opgelopen naar 1.560. Er zijn nog altijd 38 inwoners vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In verband met eerdere computerstoringen bij het RIVM zijn de cijfers mogelijk nog niet helemaal up-to-date.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Donderdag
Door de storingen bij het RIVM is niet geheel duidelijk of er bij de cijfers van vandaag ook nog meldingen van gisteren zitten, maar het aantal gemelde nieuwe besmettingen bedraagt vandaag 45 (gemiddeld over de afgelopen twee dagen 38). Dit brengt het totaalaantal op 1.560. Verder is er wederom een coronapatiënt overleden, waardoor het totaalaantal coronagerelateerde overledenen nu 29 bedraagt. Er zijn 38 inwoners vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Woensdag
Door een storing bij het RIVM zeggen de besmettingscijfers van vandaag niet zoveel. Het aantal besmettingen is met 31 gestegen naar 1.515 en er is weer een coronapatiënt opgenomen (geweest); nu 38. Het aantal gemelde coronagerelateerde sterfgevallen blijft op 28 staan. Zoals gemeld kunnen deze aantallen echter later nog worden bijgesteld.

Dinsdag
Het lijkt erop dat vandaag de cijfers van de afgelopen dagen weer zijn bijgewerkt, waardoor het aantal nieuwe besmettingen dat gemeld is sinds gisterenmiddag met maar liefst 54 is opgelopen naar 1.484. Dit betekent dat ongeveer 1 op de 50 inwoners besmet is (geweest) met het coronavirus. Ook is er een inwoner met corona opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaalaantal op 37 brengt. Het aantal sterfgevallen dat te boek staat als coronagerelateerd, bedraagt nog steeds 28.

Maandag
Het RIVM meldt vandaag dat er weer 45 nieuwe besmettingen met het coronavirus zijn geregistreerd. Hiermee komt het aantal inwoners dat met het virus besmet is (geweest) op 1.430. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is vooralsnog geen melding gedaan van nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre in totaal 28).

Zondag
Ondanks het RIVM gisteren de mogelijkheid openliet dat de stijging van het aantal besmettingen vandaar fors hoger zou kunnen uitvallen vanwege een computerstoring gisteren, zijn er afgelopen etmaal duidelijk minder besmettingen geregistreerd dan de voorgaande dagen. Gemeld worden 37 nieuwe besmettingen in Leidschendam-Voorburg, zodat het totaalaantal nu 1.385 bedraagt. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is vooralsnog geen melding gedaan van nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre in totaal 28).

In verband met de eerdergenoemde computerstoring en het weekend is het echter niet ondenkbaar dat de cijfers morgen en dinsdag nog verder bijgesteld worden.

Zaterdag
Er zijn afgelopen etmaal 46 besmettingen met het coronavirus geregistreerd in Leidschendam-Voorburg, maar door een computerstoring bij het RIVM kan dit nog oplopen. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is vooralsnog geen melding gedaan van coronapatiënten die zijn overleden (tot dusverre in totaal 28). Mogelijk vallen de cijfers van morgen hoger uit omdat de vandaag (nog) niet binnengekomen meldingen bij de meldingen van morgen worden opgeteld.

Vrijdag
Het goede nieuws dat het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) met 36 gelijk is gebleven en er ook geen melding is gedaan van coronapatiënten die zijn overleden (tot dusverre 28). Helaas is het aantal positief geteste inwoners weer met 51 gestegen naar een totaal van 1.302.

Donderdag
Afgelopen etmaal zijn er maar liefst 51 besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg gemeld. Daarmee loopt het aantal besmettingen nog steeds op en ook sneller dan de afgelopen weken.

Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is er geen melding gedaan van coronapatiënten die zijn overleden. Tot dusverre zijn 28 coronagerelateerde sterfgevallen bekend.

Besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden soms pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen eerder zijn.

Woensdag
Sinds gisteren zijn er weer 38 besmettingen met het coronavirus bijgekomen in Leidschendam-Voorburg, wat het totaalaantal op 1.200 brengt. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is er geen melding gedaan van coronapatiënten die zijn overleden. Tot dusverre is van 28 inwoners bekend dat zij zijn gestorven, terwijl zij besmet waren met COVID19..

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Dinsdag
Het aantal (sinds het begin van de coronacrisis) gemelde besmettingen met het coronavirus is sinds gisteren met 42 opgelopen naar 1.167. Ook is van een coronapatiënt gemeld dat die is overleden aan het virus, wat het aantal sterfgevallen op 28 brengt. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven.

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en dus nog mogelijk besmettingen, opnamen en sterfgevallen betreffen van afgelopen weekend.

Maandag
Het RIVM meldt vandaag meer dan 30 nieuwe besmettingen met het coronavirus; 34 om precies te zijn. Dit brengt het totaalaantal inwoners waarvan bekend zijn dat zij besmet zijn (geweest) met corona op 1.125 tegen 1.091 gisteren. Er zijn geen nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (36) of overleden (27).

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en ook kunnen meldingen van het weekend pas later binnenkomen.

Zondag
Ook vandaag weer meer besmettingen in Leidschendam-Voorburg. In totaal worden 30 nieuwe positief geteste personen gemeld. Daarnaast er ook weer een dode gemeld als gevolg van het coronavirus, de 27e. In totaal zijn er nu 1.091 inwoners geregistreerd die besmet zijn (geweest) met het virus en het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog 36.

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en ook kunnen meldingen nog na het weekend binnenkomen. Omdat verder niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend is momenteel dat het aantal besmettingen nog steeds alarmerend hoog oploopt.

Zaterdag
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is afgelopen etmaal met 29 gestegen naar 1.061. Ook is er een nieuwe ziekenhuisopname gemeld, waardoor het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) nu op 36 staat. Er is geen melding gedaan van het overlijden van een besmette persoon, waarmee dat aantal vooralsnog op 26 blijft staan.

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en ook kunnen meldingen nog na het weekend binnenkomen. Omdat verder niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend is momenteel dat het aantal besmettingen nog steeds alarmerend hoog oploopt.

Vrijdag
Zoals verwacht is Leidschendam-Voorburg de 1.000 besmettingen gepasseerd. Vanmiddag werd bekend gemaakt dat er nu van 1.032 inwoners (+39) bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Gelukkig is het aantal ziekenhuisopnamen nog gelijk gebleven met 35 en zijn er vooralsnog ook niet nog meer inwoners aan het virus gestorven, bovenop de 26 waarvan dit reeds bekend was.

Donderdag
Met opnieuw 30 besmettingen is het aantal besmette inwoners van Leidschendam-Voorburg sinds gisteren inmiddels gestegen naar 993. Er zijn geen meldingen van coronapatiënten die zijn opgenomen (nu 35) of overleden (26).

Woensdag
Vandaag meldde het RIVM dat er sinds gisteren 22 nieuwe meldingen zijn geregistreerd van inwoners die besmet zijn met het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal op 963. Het aantal ziekenhuisopnamen is met 1 gestegen naar 35. Er is tot dusverre van 26 inwoners bekend dat die zijn gestorven als gevolg van het coronavirus.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten het standaardboetebedrag voor het niet respecteren van de afstandsregels met ingang van woensdag 14 oktober op 95 euro vast te stellen.

De nieuwe maatregelen die gisteren zijn afgekondigd houden in dat er geen sportwedstrijden meer mogen plaatsvinden, dat alle horeca dichtgaat en dat er nog meer beperkingen zijn opgelegd, bovenop de reeds geldende maatregelen. Zie voor meer info hier.

Dinsdag
Het aantal besmettingen in Leidschendam-Voorburg stijgt gestaag en lijkt nog deze week de 1000 te gaan bereiken. Sinds gisteren zijn er weer 38 nieuwe besmettingen met corona geregistreerd en is gemeld dat de 26e coronadode in Leidschendam-Voorburg valt te betreuren. Het aantal opnamen van coronapatiënten is wel onveranderd gebleven (34). Het totaalaantal inwoners dat met corona is besmet bedraagt momenteel 941.

Maandag
Uit de gepubliceerde cijfers blijkt dat het aantal besmettingen met het coronavirus is opgelopen tot 903 (+30). Er zijn geen nieuwe coronapatiënten opgenomen (nog 34) of overleden (25).

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Zondag
Vandaag meldde het RIVM dat er sinds gisteren 25 nieuwe meldingen zijn geregistreerd van inwoners die besmet zijn met het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal op 873. Het aantal ziekenhuisopnamen (34) en geregistreerde sterfgevallen (25) is nog onveranderd.

Zaterdag
Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 20 nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen zijn in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) op 848. Er zijn volgens de officiële cijfers nog altijd 34 patiënten opgenomen (geweest) en 25 inwoners overleden aan corona.

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend blijft echter dat het aantal besmettingen nog steeds gestaag oploopt, maar iets minder hard dan de voorgaande dagen. Landelijk lijkt dat nog niet het geval, dus als dit blijft oplopen zullen strengere maatregelen vanaf komende dinsdag waarschijnlijk niet uitblijven.

Vrijdag
Er is vanmiddag door het RIVM gemeld dat er een coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg is overleden. Dat brengt het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij door het coronavirus zijn overleden op 25. Verder zijn er 43 nieuwe besmettingen gemeld, waardoor er nu van 828 inwoners is gemeld dat zijn het coronavirus hebben (gehad). Het aantal ziekenhuisopnamen bedraagt nog altijd 34.

Donderdag
Vandaag meldde het RIVM dat er sinds gisteren 35 nieuwe meldingen zijn geregistreerd van inwoners die besmet zijn met het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal op 785. Dat betekent dat meer dan 1 procent van de inwoners van Leidschendam-Voorburg nu besmet is (geweest) met het virus. Het aantal ziekenhuisopnamen (34) en geregistreerde sterfgevallen (24) is nog onveranderd.

Woensdag
Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) met het coronavirus is sinds gisteren opgelopen naar 750 (+24). Er is weer 1 inwoner met corona in het ziekenhuis opgenomen, wat het totaalaantal patiënten dat opgenomen is (geweest) nu 34 bedraagt. Er is tot dusverre van 24 inwoners bekend dat zij aan het virus overleden zijn.

De cijfers kunnen door het tijdsverloop tussen melding en registratie met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend - die ook landelijk te zien is - blijft echter dat het aantal besmettingen nog steeds gestaag oploopt.

Dinsdag
Ten opzicht van gisteren zijn er 23 besmettingen bijgekomen (nu 726), 1 ziekenhuisopname (nu 33) en er is 1 coronapatiënt overleden (nu 24).

Het RIVM meldt dat er tussen 29 september 10:01 uur en 6 oktober 10:00 uur 258 nieuwe besmettingen zijn geregistreerd in Leidschendam-Voorburg, 3 opnamen van coronapatiënten en 3 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Maandag
Gemeld is dat er sinds gisteren weer 34 coronapatiënten bijgekomen zijn in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) op 703. Er zijn volgens de officiële cijfers nog altijd 32 patiënten opgenomen (geweest) en 23 inwoners overleden aan corona. De cijfers kunnen door het tijdsverloop tussen melding en registratie met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend - die ook landelijk te zien is - blijft echter dat het aantal besmettingen fors oploopt.

Zondag
Uit de vandaag gepubliceerde cijfers blijkt dat het aantal (gemelde) besmettingen met het coronavirus het afgelopen etmaal fors is opgelopen met maar liefst 35. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) op 669. Er zijn volgens de officiële cijfers nog altijd 32 patiënten opgenomen (geweest) en 23 inwoners overleden aan corona. De cijfers kunnen door het tijdsverloop tussen melding en registratie met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend - die ook landelijk te zien is - blijft echter dat het aantal besmettingen nog steeds gestaag oploopt.

Zaterdag
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is opgelopen tot 635. Dat is een stijging met 15 ten opzichte van gisteren. Het aantal patiënten dat met corona opgenomen is (geweest) staat nog op 32 en het aantal doden door corona staat sinds gisteren op 23.

Vrijdag
Vanmiddag is van 620 inwoners gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Dat betekent een stijging van 18 ten opzichte van gisteren. Het aantal ziekenhuisopnamen is met 1 opgelopen naar 32 en van 23 inwoners is (door het RIVM) bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Donderdag
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is opgelopen tot boven de 600; namelijk 602. Dat is een stijging met 17 ten opzichte van gisteren. Ook is van een inwoner gemeld dat die is opgenomen in het ziekenhuis. Dat brengt het aantal patiënten dat met corona opgenomen is (geweest) op 31. Het aantal doden door corona staat nog op 22.

Woensdag
Vanmiddag is een 22e coronadode gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg. Verder is nu van 585 inwoners gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Dat betekent een stijging van 25 ten opzichte van gisteren. Het aantal ziekenhuisopnamen staat nog altijd op 30.

Dinsdag.
Vanmiddag is van 560 inwoners gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Dat betekent een stijging van 21 ten opzichte van gisteren. Het aantal ziekenhuisopnamen staat nog altijd op 30 en van 21 inwoners is (door het RIVM) bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn. Tijdens een landelijke persconferentie zijn gisteren strengere maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo mag je met minder mensen bij elkaar zijn, moet de horeca om 22.00 uur sluiten, gaan sportkantines dicht en zijn toeschouwers bij sport niet welkom. De maatregelen zijn in elk geval de komende 3 weken van kracht. Meer informatie over alle maatregelen op Rijksoverheid.nl.

Meer berichten