Logo hetkrantje-online.nl
UPDATE CORONAVIRUS

Dertien nieuwe coronabesmettingen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In dit liveblog wordt dagelijks het aantal besmettingen, opnamen en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld en eventueel enkele daaraan gerelateerde berichten. De dagelijkse update vindt plaats aan het eind van de middag of begin van de avond.

Tekst ververst automatisch

Donderdag

Het RIVM meldt 13 nieuwe besmettingen met Covid19 in Leidschendam-Voorburg, wat het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 2.246 brengt. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 54) en coronagerelateerde sterfgevallen (41) gemeld. 

Woensdag
Telkens als het aantal nieuwe besmettingen nu toch echt lijkt te gaan dalen in Leidschendam-Voorburg, laten de cijfers een paar dagen later toch weer een stijging zien. Het aantal zit vandaag met 24 toch weer dicht tegen het gemiddelde van vorige week aan. Er is inmiddels van 2.233 inwoners van Leidschendam-Voorburg bekend dat zij besmet zijn (geweest) met het nieuwe coronavirus. Ook is er opnieuw  een inwoner met corona in het ziekenhuis opgenomen; er zijn nu 54 personen met Covid19 in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 41 gelijk gebleven.

Dinsdag
Waar op dinsdag door de later bijgewerkte registratie van het weekend vaak een kleine piek te zien is in de cijfers, laten deze vandaag een flinke daling (t.o.v. de voorgaande dagen) te zien in het aantal besmettingen. Het RIVM meldt 13 nieuwe besmettingen met Covid19, wat het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 2.209 brengt. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 53) en coronagerelateerde sterfgevallen (41) gemeld.

Maandag
Over het afgelopen etmaal zijn 21 inwoners van Leidschendam-Voorburg positief bevonden op het Covid19 virus. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 53) en coronagerelateerde sterfgevallen (41) geregistreerd.

Meldingen van afgelopen weekend kunnen met enige vertraging verwerkt worden en zijn daardoor mogelijk pas later terug te zien in de cijfers. 

Zondag
Wederom werden zondagmiddag 25 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat betekent dat de lichte daling van het aantal dagelijkse nieuwe coronabesmettingen die ingezet leek, vooralsnog niet doorzet. Het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) staat nu op 2.175. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (nu 53) en coronagerelateerde sterfgevallen (41) geregistreerd.

Meldingen kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Zaterdag
Het afgelopen etmaal zijn er weer 2 coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg overleden; in totaal is nu van 41 personen bevestigd dat zij zijn gestorven aan het coronavirus. Daarnaast is er een inwoner met corona opgenomen in het ziekenhuis, inmiddels de 53e. Verder zijn er 21 nieuwe besmettingen met Covid19 gemeld. Er is inmiddels van in totaal 2.150 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met Covid19.

Meldingen kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Vrijdag
Het aantal besmettingen dat sinds gisteren is gemeld, is beperkt gebleven tot 20, wat het totaal op 2.129 brengt. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnamen (sinds zondag 52) en coronagerelateerde sterfgevallen (sinds donderdag 39) geregistreerd.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn.

Donderdag
Het afgelopen etmaal zijn er weer 2 coronapatiënten uit Leidschendam-Voorburg overleden; in totaal is nu van 39 personen bevestigd dat zij zijn gestorven aan het coronavirus.  Net als gisteren bedraagt het aantal nieuwe besmettingen in Leidschendam-Voorburg dat de laatste 24 uur gemeld is 24. Het gemiddelde over de afgelopen tien dagen blijft daarmee rond de 25 schommelen. Er is inmiddels van in totaal 2.109 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met Covid19. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 52.

Door storingen bij het RIVM konden gisteren niet alle cijfers worden verwerkt. Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus kunnen dus ook nog van enkele dagen geleden zijn.  

Woensdag
Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Dat blijkt vandaag. Na een korte daling van het aantal nieuwe besmettingen is er toch weer gemeld dat er 24 inwoners positief getest zijn. Tevens is er weer een patiënt in Leidschendam-Voorburg gestorven als gevolg van het coronavirus. Zo is er inmiddels van 2.085 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met Covid19 en staat het aantal coronagerelateerde sterfgevallen nu op 37. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 52.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Dinsdag
Met 12 meldingen is het aantal nieuwe besmettingen flink teruggelopen ten opzichte van de afgelopen week, waarin dagelijks gemiddeld 25 personen uit Leidschendam volgens het RIVM positief testten op Covid19. Ook is het aantal ziekenhuisopnamen (52) en coronagerelateerde sterfgevallen (36) gelijk gebleven.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven. Omdat wel steeds meer mensen maar niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen een stukje hoger liggen.

Maandag
Het aantal gemelde besmettingen met Covid19 is afgelopen etmaal weer flink op gelopen met 34 naar 2.049. Het aantal ziekenhuisopnamen (52) en coronagerelateerde sterfgevallen (36) is gelijk gebleven.

Zondag
Er zijn de afgelopen 24 uur 18 positieve tests in Leidschendam-Voorburg geregistreerd. Ondanks deze beperkte stijging is het aantal meldingen van inwoners die besmet zijn (geweest) met Covid19 nu toch opgelopen naar 2.015. Ook zijn er weer 2 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaal brengt op 52. Er zijn geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Meldingen van vandaag kunnen vanwege het weekend met enige vertraging verwerkt worden en kunnen daardoor mogelijk pas later terug te zien zijn in de cijfers.

Zaterdag
Er zijn de afgelopen 24 uur toch weer 28 besmettingen geregistreerd. Geen nieuwe ziekenhuisopname of coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Het aantal inwoners dat nu besmet is (geweest) nadert met 1.997 nu snel de 2.000.

Vrijdag
Na dagen van rond de 25 besmettingen lijkt het dagelijkse aantal positieve testen nu toch af te nemen. Sinds gistermiddag is er van 17 inwoners van Leidschendam-Voorburg gemeld dat zij besmet zijn geraakt met Covid19. Ook het aantal ziekenhuisopnamen (50) en coronagerelateerde sterfgevallen (36) is afgelopen etmaal gelijk gebleven.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Donderdag
Misschien wordt er wel veel meer getest in de regio, maar feit is dat het aantal nieuwe besmettingen in Leidschendam-Voorburg dagelijks rond de 25 blijft en niet lijkt te dalen. Vanmiddag werden 26 nieuwe besmettingen gemeld, wat het aantal inwoners dat met het virus besmet is (geweest) op 1.952 brengt. Ook zijn er weer twee coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) nu op 50 staat. Daarnaast is er afgelopen etmaal melding gedaan van de 36e dode in Leidschendam-Voorburg als gevolg van corona.

Woensdag
Nog altijd is er geen dalende lijn te zien in het aantal besmettingen met Covid19 in Leidschendam-Voorburg. Op dit moment vertonen de cijfers zelfs een (lichte) stijging. Afgelopen etmaal werden 27 nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal ziekenhuisopnamen (48) en coronagerelateerde sterfgevallen (35) is wel gelijk gebleven.

Mogelijk is er sprake van dat een deel van de besmettingen al eerder bekend was, maar pas later doorgegeven aan het RIVM.

Dinsdag
Het aantal besmettingen is met 24, gemeld tussen gistermiddag 14.00 uur en vandaag 14.30 uur, nog steeds vrij hoog in de gemeente. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnamen bekend, zodat er nog altijd 48 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen staat op 35.

Het is mogelijk dat er in het weekend enige vertraging is opgetreden bij het doorgeven en verwerken van de meldingen, zodat het aantal besmettingen vandaag wellicht iets hoger is uitgevallen. Uitgaande van de landelijke trend zou er dan morgen een duidelijke daling te zien moeten zijn.

Maandag
De landelijke (dalende) trend van het aantal besmettingen met het coronavirus is nog niet direct terug te zien in Leidschendam-Voorburg. Sinds gistermiddag zijn er toch weer 23 nieuwe besmettingen gemeld en ook is er wederom een patiënt overleden; de 35e waarvan officieel een relatie is aangetoond met het coronavirus. Het aantal inwoners dat met Covid19 in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt sinds zaterdag 48.

Zondag
Na de teleurstellende melding van de toename van het aantal besmettingen (met 32) en ziekenhuisopnamen (5) gisteren en vier doden op vrijdag, is het aantal meldingen van nieuwe besmettingen met corona in Leidschendam-Voorburg vandaag beperkt gebleven tot 16. Er is nu van 1.852 inwoners bekend dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog steeds 48. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in de gemeente staat nog op 34.

Wel is het mogelijk dat er in het weekend enige vertraging is bij het doorgeven en verwerken van de meldingen, zodat de aantallen op een later moment nog kunnen worden bijgewerkt.

Zaterdag
Het leek even de goede kant op te gaan in Leidschendam-Voorburg, maar sinds gisteren zijn er toch weer 32 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld en afgelopen etmaal maar liefst 5 ziekenhuisopnamen. Het aantal besmettingen staat nu op 1.836 en het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) op 48. Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in de gemeente staat nog op 34.

Niet duidelijk is of er sprake is van een ‘brandhaard’ in de gemeente. Wel heeft WZH op de locaties Het Anker, Prinsenhof en Vliethof op sommige afdelingen aangepaste bezoekregelingen in verband met coronabesmettingen, zo meldt de site van WZH.

Vrijdag
Het RIVM heeft gemeld dat er sinds gisteren van vier inwoners van Leidschendam-Voorburg geregistreerd is dat zij zijn gestorven aan het coronavirus. Dat brengt het aantal coronagerelateerde sterfgevallen in de gemeente op 34.

Verder is er een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nu 43. Ook zijn er 22 nieuwe besmettingen gemeld, zodat nu van 1.804 inwoners bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn.  

Donderdag
De daling van het aantal nieuwe besmettingen zet zich vooralsnog niet door in Leidschendam-Voorburg. Werden er maandag nog 31 inwoners positief getest op het coronavirus, vanaf dinsdag daalde dit naar 14, met gisteren een iets grotere stijging ten opzichte van de dag daarvoor met 22 nieuwe coronagevallen. Vandaag, dinsdag 5 november, is er echter weer sprake van een toename van meer dan 30 nieuwe besmettingen, 34 om precies te zijn.

Niet duidelijk is of er sprake is van een ‘brandhaard’ in de gemeente. Wel heeft WZH op de locaties Het Anker, Prinsenhof en Vliethof op sommige afdelingen aangepaste bezoekregelingen in verband met coronabesmettingen, zo meldt de site van WZH.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 42 en ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 30 gelijk gebleven.

Woensdag
Sinds gisteren zijn er 22 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg gemeld. Dat brengt het aantal inwoners dat besmet is (geweest) op 1.748. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 42 en ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 30 gelijk gebleven.

Dinsdag
Er zijn sinds gisteren beduidend minder nieuwe besmettingen gemeld dan de voorgaande dagen en weken. Het aantal steeg met 14 naar 1.726. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog altijd 42 en ook het aantal coronagerelateerde sterfgevallen is met 30 gelijk gebleven. Zeker ook omdat vaak op dinsdag nog meldingen uit het weekend worden geregistreerd, lijkt dit de goede kant op te gaan.

Maandag
Met 31 nieuwe besmettingen is het aantal inwoners dat positief getest is (geweest) op het coronavirus, opgelopen naar 1.712. Ook is er weer een coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) nu op 42 staat. Er zijn nog altijd 30 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Zondag
Het aantal gemelde nieuwe besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is sinds gisteren opgelopen met 32 tot 1.681. Ook is er weer een coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) nu op 41 staat. Er zijn 30 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Het aantal nieuwe besmettingen lijkt dus wat minder snel op te lopen dan de afgelopen periode, maar laten we niet te vroeg juichen. In verband met het weekend kunnen de cijfers morgen en dinsdag nog verder bijgesteld worden.

Zaterdag
Hoewel de landelijke cijfers een beeld schetsen van het iets teruglopen van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen, zijn er vanuit Leidschendam-Voorburg sinds gisteren toch weer 54 positief geteste inwoners gemeld (nu in totaal 1.649) en zijn er 2 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaalaantal op 40 brengt. Er zijn sinds het begin van de telling 30 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Ook kunnen de cijfers nog bijgewerkt zijn na de computerstoringen bij het RIVM.

Vrijdag
Afgelopen etmaal is de 30 coronadode gemeld in Leidschendam-Voorburg. Verder is het aantal besmettingen met 35 opgelopen naar 1.560. Er zijn nog altijd 38 inwoners vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In verband met eerdere computerstoringen bij het RIVM zijn de cijfers mogelijk nog niet helemaal up-to-date.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Donderdag
Door de storingen bij het RIVM is niet geheel duidelijk of er bij de cijfers van vandaag ook nog meldingen van gisteren zitten, maar het aantal gemelde nieuwe besmettingen bedraagt vandaag 45 (gemiddeld over de afgelopen twee dagen 38). Dit brengt het totaalaantal op 1.560. Verder is er wederom een coronapatiënt overleden, waardoor het totaalaantal coronagerelateerde overledenen nu 29 bedraagt. Er zijn 38 inwoners vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Woensdag
Door een storing bij het RIVM zeggen de besmettingscijfers van vandaag niet zoveel. Het aantal besmettingen is met 31 gestegen naar 1.515 en er is weer een coronapatiënt opgenomen (geweest); nu 38. Het aantal gemelde coronagerelateerde sterfgevallen blijft op 28 staan. Zoals gemeld kunnen deze aantallen echter later nog worden bijgesteld.

Dinsdag
Het lijkt erop dat vandaag de cijfers van de afgelopen dagen weer zijn bijgewerkt, waardoor het aantal nieuwe besmettingen dat gemeld is sinds gisterenmiddag met maar liefst 54 is opgelopen naar 1.484. Dit betekent dat ongeveer 1 op de 50 inwoners besmet is (geweest) met het coronavirus. Ook is er een inwoner met corona opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaalaantal op 37 brengt. Het aantal sterfgevallen dat te boek staat als coronagerelateerd, bedraagt nog steeds 28.

Maandag
Het RIVM meldt vandaag dat er weer 45 nieuwe besmettingen met het coronavirus zijn geregistreerd. Hiermee komt het aantal inwoners dat met het virus besmet is (geweest) op 1.430. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is vooralsnog geen melding gedaan van nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre in totaal 28).

Zondag
Ondanks het RIVM gisteren de mogelijkheid openliet dat de stijging van het aantal besmettingen vandaar fors hoger zou kunnen uitvallen vanwege een computerstoring gisteren, zijn er afgelopen etmaal duidelijk minder besmettingen geregistreerd dan de voorgaande dagen. Gemeld worden 37 nieuwe besmettingen in Leidschendam-Voorburg, zodat het totaalaantal nu 1.385 bedraagt. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is vooralsnog geen melding gedaan van nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen (tot dusverre in totaal 28).

In verband met de eerdergenoemde computerstoring en het weekend is het echter niet ondenkbaar dat de cijfers morgen en dinsdag nog verder bijgesteld worden.

Zaterdag
Er zijn afgelopen etmaal 46 besmettingen met het coronavirus geregistreerd in Leidschendam-Voorburg, maar door een computerstoring bij het RIVM kan dit nog oplopen. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is vooralsnog geen melding gedaan van coronapatiënten die zijn overleden (tot dusverre in totaal 28). Mogelijk vallen de cijfers van morgen hoger uit omdat de vandaag (nog) niet binnengekomen meldingen bij de meldingen van morgen worden opgeteld.

Vrijdag
Het goede nieuws dat het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) met 36 gelijk is gebleven en er ook geen melding is gedaan van coronapatiënten die zijn overleden (tot dusverre 28). Helaas is het aantal positief geteste inwoners weer met 51 gestegen naar een totaal van 1.302.

Donderdag
Afgelopen etmaal zijn er maar liefst 51 besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg gemeld. Daarmee loopt het aantal besmettingen nog steeds op en ook sneller dan de afgelopen weken.

Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is er geen melding gedaan van coronapatiënten die zijn overleden. Tot dusverre zijn 28 coronagerelateerde sterfgevallen bekend.

Besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden soms pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen eerder zijn.  

Woensdag
Sinds gisteren zijn er weer 38 besmettingen met het coronavirus bijgekomen in Leidschendam-Voorburg, wat het totaalaantal op 1.200 brengt. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven en ook is er geen melding gedaan van coronapatiënten die zijn overleden. Tot dusverre is van 28 inwoners bekend dat zij zijn gestorven, terwijl zij besmet waren met COVID19..

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.

Dinsdag
Het aantal (sinds het begin van de coronacrisis) gemelde besmettingen met het coronavirus is sinds gisteren met 42 opgelopen naar 1.167. Ook is van een coronapatiënt gemeld dat die is overleden aan het virus, wat het aantal sterfgevallen op 28 brengt. Het aantal inwoners dat met corona opgenomen is (geweest) is met 36 gelijk gebleven.

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en dus nog mogelijk besmettingen, opnamen en sterfgevallen betreffen van afgelopen weekend.

Maandag
Het RIVM meldt vandaag meer dan 30 nieuwe besmettingen met het coronavirus; 34 om precies te zijn. Dit brengt het totaalaantal inwoners waarvan bekend zijn dat zij besmet zijn (geweest) met corona op 1.125 tegen 1.091 gisteren. Er zijn geen nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (36) of overleden (27).

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en ook kunnen meldingen van het weekend pas later binnenkomen.

Zondag
Ook vandaag weer meer besmettingen in Leidschendam-Voorburg. In totaal worden 30 nieuwe positief geteste personen gemeld. Daarnaast er ook weer een dode gemeld als gevolg van het coronavirus, de 27e. In totaal zijn er nu 1.091 inwoners geregistreerd die besmet zijn (geweest) met het virus en het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nog 36.

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en ook kunnen meldingen nog na het weekend binnenkomen. Omdat verder niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend is momenteel dat het aantal besmettingen nog steeds alarmerend hoog oploopt.

Zaterdag
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is afgelopen etmaal met 29 gestegen naar 1.061. Ook is er een nieuwe ziekenhuisopname gemeld, waardoor het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) nu op 36 staat. Er is geen melding gedaan van het overlijden van een besmette persoon, waarmee dat aantal vooralsnog op 26 blijft staan.

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn en ook kunnen meldingen nog na het weekend binnenkomen. Omdat verder niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend is momenteel dat het aantal besmettingen nog steeds alarmerend hoog oploopt.

Vrijdag
Zoals verwacht is Leidschendam-Voorburg de 1.000 besmettingen gepasseerd. Vanmiddag werd bekend gemaakt dat er nu van 1.032 inwoners (+39) bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Gelukkig is het aantal ziekenhuisopnamen nog gelijk gebleven met 35 en zijn er vooralsnog ook niet nog meer inwoners aan het virus gestorven, bovenop de 26 waarvan dit reeds bekend was.

Donderdag
Met opnieuw 30 besmettingen is het aantal besmette inwoners van Leidschendam-Voorburg sinds gisteren inmiddels gestegen naar 993. Er zijn geen meldingen van coronapatiënten die zijn opgenomen (nu 35) of overleden (26).

Woensdag
Vandaag meldde het RIVM dat er sinds gisteren 22 nieuwe meldingen zijn geregistreerd van inwoners die besmet zijn met het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal op 963. Het aantal ziekenhuisopnamen is met 1 gestegen naar 35. Er is tot dusverre van 26 inwoners bekend dat die zijn gestorven als gevolg van het coronavirus.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten het standaardboetebedrag voor het niet respecteren van de afstandsregels met ingang van woensdag 14 oktober op 95 euro vast te stellen.

De nieuwe maatregelen die gisteren zijn afgekondigd houden in dat er geen sportwedstrijden meer mogen plaatsvinden, dat alle horeca dichtgaat en dat er nog meer beperkingen zijn opgelegd, bovenop de reeds geldende maatregelen. Zie voor meer info hier.

Dinsdag
Het aantal besmettingen in Leidschendam-Voorburg stijgt gestaag en lijkt nog deze week de 1000 te gaan bereiken. Sinds gisteren zijn er weer 38 nieuwe besmettingen met corona geregistreerd en is gemeld dat de 26e coronadode in Leidschendam-Voorburg valt te betreuren. Het aantal opnamen van coronapatiënten is wel onveranderd gebleven (34). Het totaalaantal inwoners dat met corona is besmet bedraagt momenteel 941.

Maandag
Uit de gepubliceerde cijfers blijkt dat het aantal besmettingen met het coronavirus is opgelopen tot 903 (+30). Er zijn geen nieuwe coronapatiënten opgenomen (nog 34) of overleden (25).

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Zondag
Vandaag meldde het RIVM dat er sinds gisteren 25 nieuwe meldingen zijn geregistreerd van inwoners die besmet zijn met het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal op 873. Het aantal ziekenhuisopnamen (34) en geregistreerde sterfgevallen (25) is nog onveranderd.

Zaterdag
Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 20 nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen zijn in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) op 848. Er zijn volgens de officiële cijfers nog altijd 34 patiënten opgenomen (geweest) en 25 inwoners overleden aan corona.  

De cijfers kunnen met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend blijft echter dat het aantal besmettingen nog steeds gestaag oploopt, maar iets minder hard dan de voorgaande dagen. Landelijk lijkt dat nog niet het geval, dus als dit blijft oplopen zullen strengere maatregelen vanaf komende dinsdag waarschijnlijk niet uitblijven.

Vrijdag
Er is vanmiddag door het RIVM gemeld dat er een coronapatiënt uit Leidschendam-Voorburg is overleden. Dat brengt het aantal inwoners waarvan bekend is dat zij door het coronavirus zijn overleden op 25. Verder zijn er 43 nieuwe besmettingen gemeld, waardoor er nu van 828 inwoners is gemeld dat zijn het coronavirus hebben (gehad). Het aantal ziekenhuisopnamen bedraagt nog altijd 34.

Donderdag
Vandaag meldde het RIVM dat er sinds gisteren 35 nieuwe meldingen zijn geregistreerd van inwoners die besmet zijn met het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal op 785. Dat betekent dat meer dan 1 procent van de inwoners van Leidschendam-Voorburg nu besmet is (geweest) met het virus. Het aantal ziekenhuisopnamen (34) en geregistreerde sterfgevallen (24) is nog onveranderd.

Woensdag
Het aantal inwoners dat besmet is (geweest) met het coronavirus is sinds gisteren opgelopen naar 750 (+24). Er is weer 1 inwoner met corona in het ziekenhuis opgenomen, wat het totaalaantal patiënten dat opgenomen is (geweest) nu 34 bedraagt. Er is tot dusverre van 24 inwoners bekend dat zij aan het virus overleden zijn.

De cijfers kunnen door het tijdsverloop tussen melding en registratie met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend - die ook landelijk te zien is - blijft echter dat het aantal besmettingen nog steeds gestaag oploopt.

Dinsdag
Ten opzicht van gisteren zijn er 23 besmettingen bijgekomen (nu 726), 1 ziekenhuisopname (nu 33) en er is 1 coronapatiënt overleden (nu 24).

Het RIVM meldt dat er tussen 29 september 10:01 uur en 6 oktober 10:00 uur 258 nieuwe besmettingen zijn geregistreerd in Leidschendam-Voorburg, 3 opnamen van coronapatiënten en 3 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Maandag
Gemeld is dat er sinds gisteren weer 34 coronapatiënten bijgekomen zijn in Leidschendam-Voorburg. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) op 703. Er zijn volgens de officiële cijfers nog altijd 32 patiënten opgenomen (geweest) en 23 inwoners overleden aan corona. De cijfers kunnen door het tijdsverloop tussen melding en registratie met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend - die ook landelijk te zien is - blijft echter dat het aantal besmettingen fors oploopt.

Zondag
Uit de vandaag gepubliceerde cijfers blijkt dat het aantal (gemelde) besmettingen met het coronavirus het afgelopen etmaal fors is opgelopen met maar liefst 35. Dat brengt het totaalaantal inwoners dat besmet is (geweest) op 669. Er zijn volgens de officiële cijfers nog altijd 32 patiënten opgenomen (geweest) en 23 inwoners overleden aan corona. De cijfers kunnen door het tijdsverloop tussen melding en registratie met enige vertraging verwerkt zijn. Omdat ook niet iedereen getest wordt, kan er worden aangenomen dat het echte aantal besmettingen hoger ligt. De trend - die ook landelijk te zien is - blijft echter dat het aantal besmettingen nog steeds gestaag oploopt.

Zaterdag
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is opgelopen tot 635. Dat is een stijging met 15 ten opzichte van gisteren. Het aantal patiënten dat met corona opgenomen is (geweest) staat nog op 32 en het aantal doden door corona staat sinds gisteren op 23.

Vrijdag
Vanmiddag is van 620 inwoners gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Dat betekent een stijging van 18 ten opzichte van gisteren. Het aantal ziekenhuisopnamen is met 1 opgelopen naar 32 en van 23 inwoners is (door het RIVM) bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Donderdag
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Leidschendam-Voorburg is opgelopen tot boven de 600; namelijk 602. Dat is een stijging met 17 ten opzichte van gisteren. Ook is van een inwoner gemeld dat die is opgenomen in het ziekenhuis. Dat brengt het aantal patiënten dat met corona opgenomen is (geweest) op 31. Het aantal doden door corona staat nog op 22.

Woensdag
Vanmiddag is een 22e coronadode gemeld vanuit Leidschendam-Voorburg. Verder is nu van 585 inwoners gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Dat betekent een stijging van 25 ten opzichte van gisteren. Het aantal ziekenhuisopnamen staat nog altijd op 30.

Dinsdag.
Vanmiddag is van 560 inwoners gemeld dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Dat betekent een stijging van 21 ten opzichte van gisteren. Het aantal ziekenhuisopnamen staat nog altijd op 30 en van 21 inwoners is (door het RIVM) bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Sommige besmettingen, opnamen of sterfgevallen die verband houden met het coronavirus worden pas later doorgegeven en kunnen dus ook van enkele dagen geleden zijn. Omdat nog altijd niet iedereen met klachten getest wordt, is het aannemelijk dat de daadwerkelijke aantallen nog hoger zijn.  Tijdens een landelijke persconferentie zijn gisteren strengere maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo mag je met minder mensen bij elkaar zijn, moet de horeca om 22.00 uur sluiten, gaan sportkantines dicht en zijn toeschouwers bij sport niet welkom. De maatregelen zijn in elk geval de komende 3 weken van kracht. Meer informatie over alle maatregelen op Rijksoverheid.nl.

Meer berichten