De Global Goals-vlag (foto: pr VNG).
De Global Goals-vlag (foto: pr VNG).

Leidschendam-Voorburg hijst de Global Goals-vlag

Actueel 780 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vandaag wappert de Global Goals-Vlag bij het gemeentehuis in Leidschendam-Voorburg. Het is namelijk de VNG Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag.

Met het hijsen van de vlag maken gemeenten in Nederland en België wereldwijd een vuist voor een betere en duurzame samenleving in 2030. Wethouder Jan-Willem Rouwendal van Duurzaamheid: “Het gaat om wereldwijde doelen, maar ook om de bijdrage die wij als gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen leveren. Duurzaam wonen en leven, ook voor onze kinderen en kleinkinderen, is alleen mogelijk als we gezamenlijk actie ondernemen”.

De 17 Global Goals zijn een combinatie van sociale, economische en ecologische doelen voor de gehele wereldbevolking. In onze gemeente kijken we naar de doelen die zich richten op de duurzame samenleving.

De plannen van het college voor een groene en duurzame woonstad zijn vastgesteld in het Uitvoeringsprogramma 2019-2022. Om de ambities waar te maken zet de gemeente zich in met concrete acties en maatregelen. Veel van die ambities dragen bij aan de Global Goals. Wethouder Rouwendal: “Het gaat om mogelijkheden voor schone energie en duurzaam verwarmen van woningen, maar ook om luchtkwaliteit. Om de doelen van het klimaatakkoord van Parijs halen, dragen we als gemeente ons steentje bij. Dat doen we op verschillende momenten samen met inwoners, ondernemers en organisaties in Leidschendam-Voorburg”.

Wat zijn de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken? Wat betekent het om een Global Goals gemeente te zijn? Hoe kan ik zelf duurzaam wonen en leven? Lees er hier alles over of bezoek de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant