Leerlingen van De Driemaster op het schoolplein met de kraanwatermascotte Druppie (foto: Monique Shaw).
Leerlingen van De Driemaster op het schoolplein met de kraanwatermascotte Druppie (foto: Monique Shaw). Monique Shaw

Nationale Kraanwaterdag op Basisschool De Driemaster

Actueel 1.215 keer gelezen

Voorburg - Samen met alle drinkwaterbedrijven in Nederland organiseerde Dunea op woensdag 23 september 2020 de Nationale Kraanwaterdag. 

De regionale opening was op Basisschool de Driemaster te Voorburg in aanwezigheid van wethouder Nadine Stemerdink, Wim Drossaert, directeur van Dunea, en directeur van de Driemaster Cindy Ciere. Na de feestelijke opening kregen de klassen een speciale kraanwaterles van hun juffen, meesters en van gastdocenten van Dunea en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht), waarin aandacht werd besteed aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser.

Het doel van de dag is om basisschoolleerlingen bewust te maken van water uit de kraan. Ze ontdekten tijdens de les waar hun kraanwater vandaan komt en hoe slim om te gaan met water. Wim Drossaert van Dunea): “In Nederland is het normaal dat water uit de kraan komt. Maar veel kinderen weten nog niet hoe water wordt gemaakt en waar het vandaan komt. Vandaag nemen we ze mee in de wereld van kraanwater.”

De school ontving het certificaat ‘Gezonde School’ op gebied van Voeding uit handen van de wethouder Stemerdink. “We zijn hier vandaag bij de Driemaster, een school die zich ontzettend goed inzet om kinderen gezond te laten opgroeien. Zij zijn bezig met gezonde voeding en water drinken uit de kraan, in plaats van allerlei zoete drankjes, past daar natuurlijk prima bij. Heel het jaar werken ze er hier aan om gezonder te worden.” Alle leerlingen ontvingen een bidon van de GGD Haaglanden. 

Miriam Blom, projectleider Goed Bezig!: “Kraanwater is een goedkope en gezonde dorstlesser. Het is goed om hier middels deze dag nog eens extra aandacht aan te besteden.”

Kraanwaterdag op De Driemaster met de directeuren van Dunea en De Driemaster, wethouder Stemerdinke en Druppie (foto: Monique Shaw).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant