Op de Populierendreef  stonde hele dag in teken van diverse kinderactiviteiten, het schilderen van vogelhuisjes, een springkussen, voetbaltafel en sjoelbak (foto: pr).
Op de Populierendreef stonde hele dag in teken van diverse kinderactiviteiten, het schilderen van vogelhuisjes, een springkussen, voetbaltafel en sjoelbak (foto: pr).

Sobere Burendag toch nog op veel plekken in de gemeente gevierd

Actueel 348 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het was afgelopen zaterdag een sobere burendag in Leidschendam-Voorburg in deze coronatijd waarbij je tijdens activiteiten niet met z’n allen te dicht bij elkaar mag komen.

Maar dat het desondanks toch gezellig kan zijn met de Burendag, dat heeft de Koningkerk aan de Bruijnings Ingenhoeslaan wel laten zien. De mensen konden lekker een gratis pannenkoek eten en er stonden allemaal tafeltjes waar je lekker kon zitten op voldoende afstand van elkaar.

Een muzikaal duo trad op in de tuin van de kerk achter het hek. Mensen luisterden met plezier naar de muziek en het gezang en enkele kleine kinderen gingen met hun moeder dansen. Iets verderop op de Bruijnings Ingenhoeslaan bij Middin Trefpunt Bovenveen zaten ze ook buiten aan een tafeltje spelletjes te doen en daar werden de buren ook uitgenodigd

‘GBLV voor een schoon LV’, Fenomeen Bovenveen en de Koningskerk namen met enthousiaste omwonenden en vrijwilligers op Burendag de wijk onder handen. Volle vuilniszakken waren het resultaat. Opvallend in deze wijk: de vele bier- en frisdank blikjes en medicatiestrips in de omringende bosschages en het struikgewas.

In de wijk van Populierendreef 502-556 te Voorburg was de ‘Buurtborrel’ nog nooit zo belangrijk geweest als dit jaar tijdens de Nationale Burendag op 26 September 2020. Een bijzondere periode achter de rug met de corona, wist de wijk elkaar al goed te vinden.

Niet wetende wat het komende half jaar ons nog ging brengen, zocht de feestcommissie elkaar op om met hulp van het Oranjefonds, Douwe Egberts en Stichting Vlietwensen een vol programma voor de buurt in elkaar te zetten. De hele dag stond in teken van diverse kinderactiviteiten, het schilderen van vogelhuisjes, een springkussen, voetbaltafel en sjoelbak.

De lokale sponsoren Bakker van Maanen en Slagerij Christiaanse (beide in winkelcentrum Leidsenhage) zorgden voor heerlijke coronaproof verpakte borrelhapjes per huishouden. De weergoden waren de organisatie eveneens goed gezind. Dat iedereen gezellig buiten op een vaste plek zittende mocht de pret niet drukken. “Ongelofelijk wat je met een ‘simpele borrel’ kan bereiken. Zo waren er twee huishoudens die elkaar pas echt goed spraken terwijl zij al 22 jaar in dezelfde buurt wonend”, aldus één van de organisatoren. “Deze traditie houden we erin, want ook al staan we ver (minimaal 1.5m) van elkaar vandaan, we zijn nog nooit zo dichtbij elkaar geweest.”

Ook op diverse andere plekken in Leidschendam (De Plint, Buitenplaats Molenwei), Voorburg (De Gaarden, Elzendreef, Groene Loper en Laan van Rustenburg) en Stompwijk (Van Merodestraat) waren er activiteiten in het kader van Nationale Burendag.

(foto: pr Populierendreef).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).
(foto: pr Populierendreef).
(foto: pr GBLV).
(foto: pr Populierendreef).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant