Wethouder Juliette Bouw en directeur Van Tiel van OBS De Vijverhof voor de huidige school (foto: Xandra Baldessari – gemeente LDVB).
Wethouder Juliette Bouw en directeur Van Tiel van OBS De Vijverhof voor de huidige school (foto: Xandra Baldessari – gemeente LDVB).

Nieuwbouw Vijverhof laat nog even op zich wachten

Actueel 767 keer gelezen

Voorburg - In de afgelopen maanden is er veel gebeurd in de voorbereidingen rondom de nieuwbouw van De Vijverhof. Er is een stuurgroep samengesteld waarin De Vijverhof, Lucas Onderwijs (schoolbestuur), ZieZoo (kinderopvang) en gemeente vertegenwoordigd zijn.

Onder leiding van Maar! bouwmanagement is een ambitiedocument en een programma van eisen opgesteld waarin de ambities, eisen en wensen voor het nieuwe gebouw beschreven staan. Dit document geeft sturing aan de denkrichting van potentiële architecten.

In september is de klankbordgroep, die bestaat uit buurtbewoners en ouders van De Vijverhof, opnieuw bij elkaar geweest. Tijdens deze bijeenkomst zijn zij geïnformeerd over de stand van zaken en is er de gelegenheid geboden om te reageren en vragen te stellen. 

In de komende weken zal de selectie van de architect plaatsvinden. Hiertoe zijn 5 bureaus uitgenodigd om hun visie en aanbod te presenteren. Op basis van vooraf opgestelde criteria, wordt de selectie gemaakt. De mate waarin de architect in staat is om een vertaling te maken van de wensen die in het ambitiedocument beschreven staan, speelt daarbij een belangrijke rol. De geselecteerde architect zal vervolgens een haalbaarheidsstudie uitvoeren, die vermoedelijk in het voorjaar van 2021 wordt afgerond. Op basis daarvan kan het vervolg bepaald worden.

Om te weten wat de mogelijkheden en eventuele belemmeringen zijn, worden diverse onderzoeken verricht. Zo is er onlangs een onderzoek gedaan naar de flora en fauna rondom het gebouw. Daarnaast zal binnenkort een verkeersonderzoek plaatsvinden waarbij de (verbetering van) verkeersveiligheid een grote rol speelt. Daarbij wordt tevens de mogelijkheid onderzocht om het pleinoppervlak te vergroten door het betrekken van openbare ruimte.

Tijdens de informatie avond, die in oktober 2019 plaatsvond, is een ambitieuze datum genoemd, waarvan inmiddels duidelijk is dat die niet realistisch is. Wanneer de bouw daadwerkelijk zal starten, is nog niet te voorspellen. Doordat de voortgang van het proces afhankelijk is van veel verschillende factoren, kan er nog geen planning aan gehangen worden. Er dient rekening mee te worden gehouden dat het nog een aantal jaren kan duren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant