De St. Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg, gezien vanaf de Westvlietweg (foto: W. van Rooijen).
De St. Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg, gezien vanaf de Westvlietweg (foto: W. van Rooijen).

Petitie om de klok van de Martinuskerk weer volop te luiden

Actueel 1.133 keer gelezen

Voorburg - Een aantal inwoners van Voorburg en parochianen van de St. Martinuskerk aan het Oosteinde zijn een petitie gestart om ervoor te zorgen dat de klokken van de kerk weer als vanouds gaan luiden.

“Het slagwerk van het torenuurwerk in de St. Martinuskerk in Voorburg, is na 75 jaar bijna uitgeschakeld en praktisch niet meer hoorbaar”, menen de opstellers van de petitie. Zij vinden dat het uurwerk haar karakteristieke slagwerk is ontnomen. Dit was hoorbaar ieder kwartier op alle momenten van de dag en nacht; elk kwartier sloeg hij één keer, bij de hele en halve uren sloeg hij vaker. 

Tot groot ongenoegen van de wijk en parochianen is dit alles, volgens hen na één klacht, door het kerkbestuur gereduceerd tot wat zij betitelen als nauwelijks hoorbare tonen. Daarnaast slaat de klok nog maar één keer bij het halve uur en ieder heel uur het aantal slagen van het desbetreffende uur. 

Met de petitie verzoeken de inwoners en parochianen dit terug te draaien naar de oorspronkelijke staat, “aangezien dit al meer dan 75 jaar onveranderd is geweest”. De petitie op petities.nl was zondagmiddag al 259 keer ondertekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant