De bibliotheek in Voorburg (archieffoto).
De bibliotheek in Voorburg (archieffoto).

Meedenken over toekomst bibliotheek

Actueel 342 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Bibliotheek aan de Vliet en de gemeente Leidschendam-Voorburg vragen inwoners om mee te denken over de toekomst van de bibliotheek.

De samenleving verandert. Het Rijk heeft bepaald dat de bibliotheek vijf belangrijke kernfuncties heeft: beschikbaar stellen van kennis en informatie, mogelijkheden voor ontwikkeling en educatie aanbieden, aanmoedigen om meer te lezen en kennis te maken met literatuur, mogelijkheden bieden voor ontmoetingen en debat en kennis laten maken en kunst en cultuur. De bibliotheek kan in grote lijnen zelf bepalen hoe zij deze functies invult. De wensen en behoeften van inwoners zijn daarbij belangrijk.

Gerard Hendriks, directeur Bibliotheek aan de Vliet: “De bibliotheek doet veel meer dan mensen soms denken. We willen de verbeelding en leergierigheid van mensen stimuleren en hen op weg helpen in de samenleving. Daarom bieden we boeken, informatie en hulp bij het ontwikkelen van vaardigheden. Er komen steeds meer mogelijkheden bij. Wij willen inwoners samenbrengen. Een toegankelijke plek zijn waar je elkaar ontmoet, verhalen deelt, nieuwe inzichten ontdekt en waar je je kunt ontspannen.”

Wethouder Astrid van Eekelen: “We willen graag weten wat de inwoners belangrijk vinden. Daarom vragen we ze om mee te denken. Zodat de bibliotheek een bruisende plek wordt waar iedereen zich welkom voelt. Of het nu is om te lezen, te leren of te ontmoeten.”

Er is een klankbordgroep samengesteld, maar ook inwoners kunnen tot 2 november meedenken op www.ingesprekmetlv.nl/eenbruisendebibliotheek

Inwoners die moeite hebben met het invullen van de digitale vragenlijst, kunnen bellen naar 070-300 9617. Daarnaast worden er groepsgesprekken gevoerd, zijn er meedenksessies met kinderen en worden er interviews gehouden. Alles wordt verwerkt in een advies aan de gemeenteraad, die in de loop van 2021 een besluit neemt over de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant