De raadszaal blijft voorlopig nog even leeg (archieffoto).
De raadszaal blijft voorlopig nog even leeg (archieffoto).

Raads- en commissievergaderingen blijven in oktober digitaal

Actueel 157 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het Presidium van de gemeenteraad heeft onlangs het besluit genomen de vergaderingen van de raad en de commissies tot aan het eind van de cyclus van oktober digitaal te laten plaatsvinden.

Het Presidium begrijpt dat na maanden van digitaal vergaderen er een grote behoefte is onder een deel van raadsleden en fractievertegenwoordigers om weer fysiek te vergaderen.

Naast het feit dat de Raadszaal op dit moment gereed wordt gemaakt om ‘coronaproof’ te kunnen vergaderen, heeft het Presidium ook de recente ontwikkelingen bij dit besluit meegewogen. Hierbij valt te denken aan de oplopende cijfers van besmettingen in de regio Haaglanden en de aangescherpte maatregelen.

Met het griepseizoen in aantocht, het feit dat een ieder bij (lichte) klachten thuis moeten blijven en het feit dat dit laatste ook geldt bij klachten van bijvoorbeeld huisgenoten die getest dienen te worden leveren belemmeringen en risico’s op die, wat het Presidium betreft, fysiek vergaderen lastig en onwenselijk maken.

Het Presidium is voornemens om na komende vergadercyclus, op basis van de ontwikkelingen op dat moment, stil te staan bij de vraag of weer fysiek vergaderd kan worden. Dit betekent dat in de Presidium-vergadering van donderdag 29 oktober opnieuw wordt bezien wat de mogelijkheden zijn voor de cyclus van november.

Het Presidium zag zich gesteld voor een lastige afweging en is dus na een zeer zorgvuldige afweging van alle belangen tot de conclusie gekomen dat voor de aankomende cyclus digitaal vergaderen de beste optie is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant