Een Romein bij de archeologische opgravingen in Leidschendam (foto: Ap de Heus).
Een Romein bij de archeologische opgravingen in Leidschendam (foto: Ap de Heus). Dick Janssen

Instagram Fotowedstrijd: Op pad langs de Limes

Actueel 300 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, organiseert Romeinse Limes Nederland een Instagram Fotowedstrijd. Leg vast hoe jij de Limes beleeft en ding mee naar een paar leuke prijzen.

Oktober nodigt uit om de grens van het Romeinse Rijk, de Limes te verkennen, het grootste archeologische monument van Nederland. Deze grens volgt de loop van de Rijn, Kromme Rijn en Oude Rijn door Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Nu we komende maanden vooral in onze eigen omgeving zullen recreëren, biedt de Limes mooie kansen. Want dit archeologische monument vormt een lint met boeiende plekken, leuke wandelingen en fietsroutes, spannende musea. Voor inspirerende plekken langs de grens van het Romeinse Rijk kun je kijken op www.romeinen.nl.

Het doel van de wedstrijd is om foto’s te verzamelen van mensen die de Romeinse Limes in Nederland beleven. Maak bijvoorbeeld een foto waarop het duidelijk is dat je een Romeinse route aan het lopen of fietsen bent. Of een foto waarop je een bezoek brengt aan een Limes-museum, een archeologische vindplaats, een Limes-kunstwerk of monument. Zorg er wel voor dat je toestemming hebt van de geportretteerden als je anderen dan jezelf fotografeert.

Uit de ingezonden foto’s worden in november drie winnaars gekozen, één door het redactieteam van Romeinse Limes Nederland en twéé door het publiek. Het publiek kan begin november via onze sociale media stemmen op hun favoriete foto. De winnende foto’s worden getoond op de website www.romeinen.nl. Door deelname stem je toe dat wij je eventuele winnende foto op onze website en elders kunnen gebruiken, uiteraard met naamsvermelding.

De winnaars van de redactieprijs winnen een digitale Romeinse bakcursus en een geprint Romeins kookboek. De winnaars van de publieksprijs winnen een leuk prijzenpakket.

Meedoen is simpel: post jouw foto vóór 1 november op Instagram met de hashtag #limesfotowedstrijd en tag @romeinselimes. Winnaars krijgen kort na 1 november bericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant