Logo hetkrantje-online.nl
<p>Wethouder Stemerdink hees in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse organisaties de regenboogvlag op het gemeentehuis (foto: Barbara Koppe).</p>

Wethouder Stemerdink hees in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse organisaties de regenboogvlag op het gemeentehuis (foto: Barbara Koppe).

Regenboogvlag ter gelegenheid van Coming Out Day

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Elk jaar laat de gemeente Leidschendam-Voorburg met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day zien dat iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen, op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. En dat we elkaars verschillen respecteren.

Vandaag (vrijdag 9 oktober) hees wethouder Stemerdink in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse organisaties de regenboogvlag op het gemeentehuis: ”Coming Out Day is een dag is een dag waarop wij extra aandacht vragen voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuele, transgenders en intersekse mensen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie. Altijd en overal. Iedereen telt mee!”

Vanwege de Corona beperkingen was er dit jaar een beperkt aantal vertegenwoordigers aanwezig bij het hijsen van de vlag. Onder meer de Raad van Kerken, het COC Haaglanden, Politie, Sport en Welzijn, Wijkvereniging Leidschendam-Zuid en de Adviesraad Sociaal Domein waren erbij. Daarnaast de middelbare scholen Veurs Voorburg en leerlingen van de Gender-Sexuality Alliance van het Gynasium Novum.

Coming Out Day valt dit jaar op zondag 11 oktober. Daarom werd de regenboogvlag op vrijdag 9 oktober gehesen en wappert deze het hele weekend. Verenigingen, ondernemers en inwoners worden opgeroepen om op 9 of 11 oktober ook de regenboogvlag te hijsen, zodat in heel de gemeente zichtbaar is dat iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit, welkom is.

Leidschendam-Voorburg is sinds 2012 een regenbooggemeente. Regenbooggemeenten ontwikkelen beleid voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). Zij zetten zich actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van LHBTI’s.

(foto: Barbara Koppe).

Meer berichten