Logo hetkrantje-online.nl
<p>Ondanks het snelle optreden van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de Range Rover werd verwoest (foto: Sebastiaan Barel).</p>

Ondanks het snelle optreden van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de Range Rover werd verwoest (foto: Sebastiaan Barel).

Auto uitgebrand aan Voorburgse Raadhuisstraat

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg – Vanmorgen vroeg (12 oktober) is een auto aan de Raadhuisstraat in Voorburg volledig verwoest door brand. Een tweede auto raakte eveneens beschadigd.

Om tien over vier ’s ochtends werd de brandweer gealarmeerd voor de voertuigbrand. Bij aankomst stond een in een rijtje auto’s geparkeerde Range Rover in lichterlaaie. Een geparkeerde auto erachter werd aangestraald door de hitte, waardoor de koplampen en bumper smolten.

Ondanks het snelle optreden van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de Range Rover werd verwoest. Van het Interieur is niks meer over en ook een deel van het exterieur aan de achterkant is volledig weggebrand.

Een omwonende verklaarde een klap te hebben gehoord alsof een raam werd ingeslagen. Toen de deze keek, was er niks te zien. Kort erop hoorde zij nog een klap, maar zag toen ze opnieuw keek dat de auto in lichterlaaie stond.

De politie doet onderzoek naar de vermoedelijk aangestoken brand en hoopt dat getuigen zich melden. Voor zover bekend zijn in de omgeving geen sporen aangetroffen. Wel zullen camerabeelden worden bekeken.

De gemeente Leidschendam-Voorburg is maandenlang geteisterd door tientallen autobranden. Deze branden vonden voornamelijk plaats in Leidschendam-Noord. Of er een verband is tussen deze en de eerdere reeks branden zal worden onderzocht, maar lijkt niet waarschijnlijk.

Meer berichten