Logo hetkrantje-online.nl
<p>Het gemeenteterrein aan de Veurse Achterweg wordt genoemd als mogelijke locatie voor een milieustraat (foto: Google Streetview).</p>

Het gemeenteterrein aan de Veurse Achterweg wordt genoemd als mogelijke locatie voor een milieustraat (foto: Google Streetview).

CDA pleit voor afvalbrengstation binnen gemeente

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Een gemeente met ruim 75.000 inwoners verdient een voorziening voor grofvuil, zonder daar een half uur voor te moeten rijden. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om grof vuil op te slaan tot men het komt ophalen. 

Dit was een extra element dat het CDA tijdens de commissievergadering over het onderzoek naar de nieuwe huisvesting van de dienst stadsbeheer naar voren bracht. Wethouder Rouwendal heeft toegezegd de vestiging van een afvalbrengstation in de gemeente mee te nemen in het onderzoek naar nieuwe huisvesting van de dienst stadsbeheer. “Maar dat kan nog wel enkele jaren duren”, volgens CDA-raadslid Hendriks. “Daarom hebben we aangedrongen om op korte termijn op een tijdelijke voorziening te treffen waar inwoners hun grofvuil kwijt kunnen”.

Het CDA verwacht dat met een afvalbrengstation in de nabijheid ook het probleem met de illegale afvaldump afneemt. “Het biedt bovendien mogelijkheden om te experimenteren met concepten zoals ‘afval loont’, waarbij het inleveren van afval wordt gekoppeld aan een kleine bijdrage of subsidie.”

In 2018 ging de milieustraat van AVALEX in de Havenstraat dicht voor de herontwikkeling van Klein Plaspoel Polder. Sindsdien zijn bewoners van Leidschendam-Voorburg aangewezen op de milieustraat in Rijswijk of Wassenaar. Grofvuil wordt wel op afspraak opgehaald.

Meer berichten