Logo hetkrantje-online.nl
<p>&nbsp;De kick-off van het HYPElab door wethouder Astrid van Eekelen met enkele winkeliers en een student.(foto: Michel Groen).&nbsp;</p>

 De kick-off van het HYPElab door wethouder Astrid van Eekelen met enkele winkeliers en een student.(foto: Michel Groen). 

Julianabaan krijgt winkeltechnologie van morgen

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Wethouder Astrid van Eekelen heeft vrijdag 9 oktober in winkelcentrum De Julianabaan de kick-off verricht van het HYPElab met enkele winkeliers en een student. HYPElab brengt nieuwe innovaties en technologie naar De Julianabaan in Leidschendam-Voorburg.

Dit najaar kunnen bezoekers van het winkelcentrum kennis maken met verschillende retail innovaties bij 4 geselecteerde winkels en daarnaast is ruim de helft van de winkels in het winkelcentrum zichtbaar in de nieuwe Julianabaan app waarmee bezoekers kunnen communiceren en sparen met het doel om het winkelen in De Julianabaan aantrekkelijker te maken. Dit is belangrijk omdat de retail een enorme transformatie doorgaat, mede versterkt door de coronacrisis.

Tot 17 december gaan studenten van TMO Fashion Business School, de Haagse Hogeschool en MBO Rijnland aan de slag in winkelcentrum De Julianabaan met de technologieën van morgen. Van 5 oktober t/m 6 november adviseren TMO studenten de 4 geselecteerde winkeliers Zoe& Max, Verbakel mode, GSM Walhalla XXL en Rotishop Faya Plaza door het doen van experimenten met verschillende technologieën op hun winkelvloer. Juist een aantal weken zelf aan de slag gaan en de technologieën samen met klanten ervaren is enorm belangrijk om te leren.

Daarnaast zijn studenten van MBO Rijnland en De Haagse Hogeschool tot Kerst in het winkelcentrum aanwezig om alle winkeliers met De Julianabaan app te helpen en hen te activeren. Het lab is een leeromgeving in de praktijk waar studenten en winkeliers met hun medewerkers van elkaar kunnen leren om toekomstbestendiger te worden. Hiervoor wordt ook een helpdesk ingezet, een ‘tech support desk’ als oriëntatie- en supportplek voor retailers om kennis te maken met verschillende technologieën.

Meer berichten