Logo hetkrantje-online.nl
<p>Er is een eenrichtingsverkeer door de praktijk en gezorgd wordt voor extra prikkers om de doorstroom te versnellen (foto: pr).</p>

Er is een eenrichtingsverkeer door de praktijk en gezorgd wordt voor extra prikkers om de doorstroom te versnellen (foto: pr).

Coronaproof griepvaccineren bij Huisartsenpraktijk Veur

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De bladeren vallen, de wind waait, de herfst is in volle gang en de winter staat voor de deur. Dat betekent voor de huisartsen van huisartsenpraktijk Veur dat het griepseizoen gaat beginnen. 

Elk jaar worden in oktober de griepprikken aangeboden aan kwetsbare patiëntengroepen (60-plussers en patiënten met verminderde afweer). Altijd een hele organisatie omdat voor de praktijk en patiënt soepel te organiseren. Dit jaar extra uitdagend, omdat het corona-virus logistiek heel wat eisen stelt. Daarnaast wordt ook een deel van de mensen dit jaar voor het eerst uitgenodigd voor een pneumokokkenvaccinatie.

Om te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk komen, zijn de patiënten van huisartsenpraktijk Veur in tijdblokken uitgenodigd. Er wordt bij de praktijk aan de Agatha 7 dit jaar drie keer 5 uur geprikt ten opzichte van normaal één keer 5 uur.

Daarnaast is iedereen (patiënten en medewerkers) gevraagd om een mondkapje te dragen en is overal de 1.5 meter afstand ten opzichte van elkaar aangegeven. Er is een route met éénrichtingsverkeer door de praktijk gemaakt en er zijn meer prikkers dan normaal om de doorstroom te versnellen. Elke 10 minuten worden de handen ontsmet en er is gezorgd voor 1.5 meter-’handhavers’.

Het enige waar geen invloed op uitgeoefend kan worden is het weer en de lengte van de wachtrij.

Indien u nog geen huisarts heeft, huisartsenpraktijk Veur is momenteel open voor nieuwe inschrijvingen. Zie voor meer info huisartsenpraktijkveur.praktijkinfo.nl.

Meer berichten