Logo hetkrantje-online.nl
<p>Wethouder Juliette Bouw neemt het Buddy Corona Boek in ontvangst (foto: Anne Reitsma).</p>

Wethouder Juliette Bouw neemt het Buddy Corona Boek in ontvangst (foto: Anne Reitsma).

Buddy Corona Boek voor wethouder

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Juliette Bouw (project aanpak eenzaamheid) heeft donderdag 8 oktober in de gemeente Leidschendam-Voorburg het Buddy Corona Boek ontvangen uit handen van directeur Else Kodde van Buddy Netwerk.

In het Buddy Corona Boek staan alle initiatieven die Buddy Netwerk vanaf het begin van de coronacrisis heeft opgepakt in alle gemeenten waar zij actief is. Van 1 tot en met 8 oktober was het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land waren er speciale activiteiten. Iedereen kon daaraan deelnemen. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Samen met plaatselijke partijen én vrijwilligers werden heel veel cliënten verrast. Zo brachten vrijwilligers samen met coördinator Mariëlle Hofstede planten rond in Leidschendam-Voorburg. Met de uitreiking van de planten, een schenking van Tuincentrum Hofwijck in Voorburg, wilde Buddy Netwerk iets extra’s doen. Met de overhandiging van het Buddy Corona Boek aan de wethouder werd dit initiatief symbolisch afgesloten.

Wethouder Juliette Bouw: “Iedereen zou het gevoel moeten hebben dat er iemand voor hem of haar is. Daarom zijn de buddy’s van Buddy Netwerk zo belangrijk. Ook in deze uitdagende omstandigheden vinden zij manieren om op veilige afstand écht iets voor iemand te kunnen betekenen. Door samen koffie te drinken, een activiteit te ondernemen of simpelweg een luisterend oor te bieden. Er zijn nog kwetsbare inwoners die ook een buddy zoeken, dus ik zou graag iedereen willen oproepen om eens te kijken of vrijwilliger worden bij Buddy Netwerk ook iets voor hem of haar zou kunnen zijn.”

Buddy Netwerk ondersteunt al 30 jaar volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, ouderen zonder sociaal netwerk die zich eenzaam voelen en mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Buddy Netwerk coördineert en begeleidt diverse persoonlijke trajecten.

Meer berichten