Logo hetkrantje-online.nl
<p>De Sionsstraat in Voorburg. De camera zou na het incident zijn opgehangen (foto: Ap de Heus).</p>

De Sionsstraat in Voorburg. De camera zou na het incident zijn opgehangen (foto: Ap de Heus).

GETUIGEN GEZOCHT

’Verdacht voorwerp’ Sionsstraat was handgranaat

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Een bewoner van de Sionsstraat merkte maandag 12 oktober op dat er een handgranaat bij een woning was neergelegd. De politie doet onderzoek naar de verdachte(n) en zoekt getuigen en beelden van het plaatsen van deze handgranaat.

Rond 15:45 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een verdacht voorwerp voor een huis aan de Sionsstraat lag. Team Explosieven Verkenning is naar de locatie toe gegaan om het voorwerp te onderzoeken. Het bleek om een handgranaat te gaan, die vervolgens is verwijderd door de Explosieven Opruiming Dienst. De handgranaat wordt nu onderzocht door het NFI. 

De politie is een opsporingsonderzoek gestart naar degene(n) die deze handgranaat hebben geplaatst. Ook onderzoeken zij het verband met de autobrand die maandagochtend vroeg plaatsvond in de buurt.

Heeft u iets gezien van de autobrand of verdachte activiteiten in de Sionsstraat? Dan komt de politie graag met u in contact. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom. Bel 0900 8844 voor de recherche of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Meer berichten