Logo hetkrantje-online.nl
<p>BPT-ers van Voorburg-West spuiten het logo van de actie op verschillende plekken in de wijk waar veel fietsers rijden (foto: Ap de Heus).</p>

BPT-ers van Voorburg-West spuiten het logo van de actie op verschillende plekken in de wijk waar veel fietsers rijden (foto: Ap de Heus).

BPT Voorburg-West maakt werk van actie ‘Zet je licht aan!’

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Je hebt ze vast wel gezien, fietsend door Voorburg: gele graffitti op het fietspad! Dit is onderdeel van de campagne ‘Zet je licht aan!’ van de ANWB.

Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt wanneer je goede fietsverlichting hebt? Toch zet een derde van de fietsers zijn fietsverlichting niet aan terwijl de verlichting wel goed werkt. Ook dit jaar roept de ANWB daarom op om tijdens de donkere dagen een tag te plaatsen met de tekst ‘Zet je licht aan!’ Als herinnering aan fietsers om hun licht aan te zetten.

In de herfst en winter zitten veel mensen in het donker op de fiets. Het is van levensbelang om dan ook goed zichtbaar te zijn! Iedereen is wel eens geschrokken van een fietser zonder licht... Dus: zorg voor goede verlichting op je fiets! Zorg dat je voor- en achterlamp goed werken, ook op de fietsen van je kinderen! Haal eventueel kleine lampjes in huis als back-up, als je fietslampen het opeens toch niet doen. De politie gaat goed controleren deze winter, maar bovenal, voor je eigen veiligheid: zet je licht aan!

Het Buurt Preventie Team Voorburg-West heeft in hun wijk op een aantal locaties de tags aangebracht. Geer de Jager: “Het BPT is er voor de veiligheid en leefbaarheid in onze wijk. Deze actie zorgt er hopelijk voor dat iedereen zijn fietslampjes aanzet in deze donkere tijden!”

Meer berichten