Logo hetkrantje-online.nl
<p>Lente en Olaf met hun gewonnen boek (foto: Bibliotheek aan de Vliet).</p>

Lente en Olaf met hun gewonnen boek (foto: Bibliotheek aan de Vliet).

Lente en Olaf winnen Vakantielezen Bibliotheek aan de Vliet

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Zus en broer Lente (8) en Olaf (bijna 7) uit Voorburg zijn de winnaars van Vakantielezen 2020. Donderdag 22 oktober ontvingen zij hun prijzen in de bibliotheek Voorburg 

Lente kreeg van Gerard Hendriks, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, het boek Miss eenhoorn (van Edward van de Vendel) als prijs. Haar broer Olaf won Bob Popcorn (van Maranke Rinck). In totaal deden uit het werkgebied van Bibliotheek aan de Vliet 91 teams mee. De teams deden met hun hele gezin mee, in totaal 202 deelnemers.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers voor kinderen uit groep 3 en 4. De Bibliotheek aan de Vliet bracht Vakantielezen in de regio via de scholen onder de aandacht om samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. Hiermee wil de bibliotheek de leesdip tegengaan.

In de zomervakantie lazen de deelnemers met het hele gezin teksten en deden zij opdrachten om codewoorden te vinden. Ze reisden langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. Met de gevonden woorden konden stickers worden opgehaald in de bibliotheek die op een stickerkaart werden geplakt. Een volle stickerkaart kon als foto worden ingezonden om kans te maken op een prijs.

Volgend jaar doen nog meer bibliotheken in Nederland mee met Vakantielezen. En natuurlijk doet de Bibliotheek aan de Vliet dan ook weer mee. En kunnen leden en niet-leden weer meedoen met Vakantielezen. Om zoveel mogelijk deelnemers te bereiken gaat de bibliotheek Vakantielezen dit weer promoten via alle basisscholen.

Meer berichten