Men kan een kaarsje aansteken, een naam opschrijven of een gebed achterlaten.
Men kan een kaarsje aansteken, een naam opschrijven of een gebed achterlaten. Dick Janssen

Kerken open om overleden dierbaren te gedenken

Actueel 345 keer gelezen

Voorburg - Rond Allerheiligen en Allerzielen wordt overal ter wereld aan overleden dierbaren gedacht. Daarom openen de Oude Kerk en de Verrezen Christus Parochie in Voorburg op zondag 1 november van 15.00 tot 18.00 uur hun deuren.

U kunt zomaar even binnenlopen in de kerk. Ook als u er nooit komt. Men kan een kaarsje aansteken, een naam opschrijven of een gebed achterlaten. Het is mogelijk met een voorganger of een ander gemeentelid te praten, gewoon even stil te zijn, wat u wilt. Om 15.00, 16.00 en 17.00 uur zijn er korte vieringen in de Oude Kerk. 

Veel protestantse kerken kennen Eeuwigheidszondag, eind november. Dit jaar kunnen die momenten van gedenken niet - of maar zeer beperkt - doorgaan. Tegelijk is de behoefte misschien wel groter dan ooit om gestorven geliefden gemeenschappelijk te herdenken. 

Er wordt nadrukkelijk gelet op 1,5 m afstand en een maximaal aantal van 30 personen tegelijk in de kerk. Vanwege de ruime toegangstijden kan men verspreid komen. De Oude Kerk bevindt zich aan de Herenstraat 77 en de Verrezen Christus aan de Fonteijnenburghlaan 36 te Voorburg.

Uit de krant