De Bles Horeca organiseerde een online avondshow met muziek, interviews en entertainment voor en door Stompwijkers (foto: Jeroen de Gier).
De Bles Horeca organiseerde een online avondshow met muziek, interviews en entertainment voor en door Stompwijkers (foto: Jeroen de Gier).

Stompwijkse online zaterdagavondshow groot succes

Actueel 223 keer gelezen

Stompwijk - Horecaondernemer Jeroen de Gier van De Bles organiseerde afgelopen zaterdag een zaterdagavondshow voor en door Stompwijk. 

Dit was een online show met muziek, entertainment en interviews voor het hele dorp. De rode draad in het programma was de grote Stompwijkse Kennisquiz. Zijn doel was om in deze coronatijd met alle beperkingen toch samen (online) een avond door te brengen. En dat lukte. Er waren zo’n 1000 Stompwijkers die 2,5 uur via de livestream meekeken. Dat is zo ongeveer het halve dorp. Ook op sociale media was het onderwerp van gesprek en kwamen er veel complimenten voor het leuke programma binnen. En het mes snijdt aan twee kanten. Hiermee kon hij ook nog wat inkomsten genereren voor De Bles en zijn medewerkers. Iedereen kon voor deze avond natuurlijk de borrelhapjes bij hem bestellen.

“Mijn voornaamste doel was mensen te stimuleren om thuis te blijven en daarvoor te belonen met entertainment en vermaak”, aldus Jeroen de Gier. “Het leek me waardevol om, nu we elkaar niet kunnen treffen, het dorp op deze manier met elkaar te verbinden en de saamhorigheid te vergroten. Daarnaast was het voor mij belangrijk om, direct nadat we dicht moesten, de krachten van de medewerkers van De Bles te bundelen en niet in een gat te vallen, maar met elkaar iets unieks te doen. En tot slot, ook niet onbelangrijk, was natuurlijk een van de doelen het genereren van omzet om De Bles deze crisis te laten overleven.”

De show was een veelzijdig avondvullend programma met spelonderdelen als een letterspel en een quiz. Winnaar van de quiz en de titel ‘Stompwijkkenner 2020’was de familie Rotteveel. Verder livemuziek van The Three Pee’s From Hell, Marco de Groot en de U2 tributeband L.A.Vation. “Wij gaan denken over een vervolg”, laat De Gier weten. “Het liefst gaan we weer gewoon open, maar we zijn al best enthousiast over een kerstshow.”

Ook burgemeester Klaas Tigelaar toonde zich enthousiast. “Fantastisch hoe hij samen met zijn medewerkers en vrijwilligers een leuke Stompwijkse avond heeft georganiseerd. Chapeau! Ik vind dit een mooi voorbeeld hoe een horecaondernemer deze tijd probeert door te komen, zorgt voor zijn team van medewerkers en van betekenis is voor de saamhorigheid in het dorp. Laat het een inspiratie zijn om op vele plekken in onze gemeente aandacht voor elkaar te houden en onze lokale ondernemers te blijven steunen.”

“We moeten met elkaar de veerkracht, positieve energie en creativiteit vinden om in deze tijd het samenleven in te vullen. In het voorjaar bruiste het van initiatieven. Het is nodig om aandacht voor elkaar te houden. Even iets langs te brengen of een boodschap voor iemand doen. Een kaartje of een (video)gesprek. Samen digitaal een spelletje doen of met vrienden de digitale pubquiz. Allemaal manieren om contact houden.”

Uit de krant