(archieffoto).
(archieffoto). Dick Janssen

Geen lampionnenoptocht op St. Maartensdag

Actueel 252 keer gelezen

Voorburg - De jaarlijkse Sint Maarten lampionoptocht in Voorburg zal op woensdag 11 november niet plaatsvinden.

Onafgebroken sinds 1950 werd jaarlijks deze lampionoptocht georganiseer op de naamdag van St. Maarten, de patroon van Voorburg. Alhoewel optochten met kinderen tot 13 jaar zijn toegestaan, vindt de organisatie het een onmogelijke zaak de verantwoording te nemen voor de vereiste 1.5 meter afstand van elkaar die volwassenen dienen te realiseren. 

De werkgroep Sint Maarten lampionoptocht heeft dan ook moeten besluiten om deze optocht - die dit jaar voor de 70e keer - gehouden zou worden te cancellen. De voorschriften om besmetting met het coronavirus te voorkomen maken het onmogelijk om op een verantwoorde wijze de lampionoptocht te organiseren.

Wilt u thuis toch meezingen ? Op www.sintmaartenlampionoptocht.nl treft u een aantal bekende Sint Maartenliedjes. Kinderen kunnen wel zelf langs de huizen gaan, een Maartensliedje zingen en een traktatie ontvangen. Gebruikelijk is dat bij de huizen waar een lichtje brandt, kan worden aangebeld. Laat daarom een lichtje voor hen branden als zij bij u aan de deur mogen komen.

Uit de krant