Afbeelding

Aandacht voor elkaar: stuur een kaartje

Actueel 295 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De coronacrisis raakt ons allemaal. Mensen worden ziek of verliezen een naaste. We kunnen niet meer gewoon naar ons werk of raken onze baan zelfs helemaal kwijt. Sporten, winkelen, een avondje uit, afspreken met vrienden of familie, het is allemaal anders.

We kunnen elkaar niet meer zomaar ontmoeten. Sommige mensen durven zelfs helemaal niet meer met anderen af te spreken, terwijl we elkaar hard nodig hebben. Juist nu. Daarom sluit de gemeente Leidschendam-Voorburg aan bij het landelijke initiatief Aandacht voor elkaar.

Wethouder Juliette Bouw: “Het is belangrijk om aandacht te hebben voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. Maar ook voor de hartverwarmende initiatieven die hierdoor ontstaan. Voor het verhaal van de kwetsbare inwoner die wordt geholpen omdat de buurtvrouw boodschappen deed, voor de vrijwilligers die op afstand toch een maatje kunnen zijn voor wie dat nodig heeft of voor de oudere die wordt verrast met een optreden onder het balkon. Voor hoe we elkaar toch weten te vinden en er voor elkaar kunnen zijn, ook in deze uitdagende tijd.”

Ansichtkaart
De komende periode vraagt de gemeente Leidschendam-Voorburg op verschillende manieren om aandacht te hebben voor elkaar. Onder andere via een huis-aan-huis kaartenactie. Ieder huishouden heeft deze week tegelijk met Het Krantje een ansichtkaart ontvangen. Wethouder Bouw: “Met dit kaartje kunt u aan iemand anders laten weten dat u er voor hem of haar bent. Of dat u zelf praktische hulp of een luisterend oor kunt gebruiken. Gebruik dit kaartje, want alleen samen komen we deze periode door.”

Wethouder Juliette Bouw post de eerste kaartjes (foto: gemeente LV).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant