Trekkers in aantocht, maar boeren alleen lopend welkom in Leidschendam
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Trekkers via rijksweg A4 op weg naar Den Haag bij een vorige protestactie (archieffoto).</p>

Trekkers via rijksweg A4 op weg naar Den Haag bij een vorige protestactie (archieffoto).

Trekkers in aantocht, maar boeren alleen lopend welkom in Leidschendam

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Weggebruikers moeten vandaag (dinsdag) in en rond Den Haag en Leidschendam-Voorburg rekening houden met mogelijke vertraging omdat de boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) actie gaat voeren in Den Haag en in Leidschendam-Voorburg.

Omdat tractoren niet over de snelweg mogen rijden, wordt het waarschijnlijk druk op de binnenwegen zoals de N14 en in de tunnels. Sommige boeren rijden vanavond al richting Den Haag. In de ochtend zijn er acties op het Malieveld in Den Haag. Omdat demonstreren bij Paleis Huis ten Bosch door de gemeente Den Haag is verboden, trekt er een trekkerdefilé langs paleis Huis ten Bosch.

Rond lunchtijd willen de boeren naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) op bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam. Daar onthullen ze hun eigen keurmerk: Farmer Friendly. Op dit terrein zijn tractoren niet toegestaan, de tractoren parkeren in het Forepark en de demonstrerende boeren lopen dan over de fietsbrug naar het Overgooterrein. Volgens afspraken mogen er geen kruisingen en wegen worden geblokkeerd en zijn er maximaal 750 personen welkom.

De gemeente heeft met de actiegroep, de politie en het CBL afspraken gemaakt om de demonstratie in goede banen te leiden. Tijdens de actie gelden coronamaatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het houden van voldoende afstand.

Meer berichten