Stichting Duurzaam: ‘Gemeente plant te weinig bomen aan’
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Binnen de gemeente ook vele stenige en kale locaties waar bomen hard nodig zijn (foto: Stichting Duurzaam).</p>

Binnen de gemeente ook vele stenige en kale locaties waar bomen hard nodig zijn (foto: Stichting Duurzaam).

Stichting Duurzaam: ‘Gemeente plant te weinig bomen aan’

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg wil meer groen in de gemeente en bood in februari 2020 daarom een Bomenplan aan wethouder Stemerdink.

Dit bomenplan bestaat uit 19 mogelijke locaties voor de aanplant van bomen, aangedragen door onze inwoners. Tot nu toe heeft de gemeente hiermee echter nog niets gedaan, zo bleek uit een rondrit van vrijwilliger Sander Wennekers langs alle locaties. Nergens is een begin van (her)plant te bekennen.

Daarom heeft de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg op digitale wijze aan wethouder Stemerdink een top-5 aangeboden van locaties waar dringend bomen geplant moeten worden en waar aanplant ook op korte termijn mogelijk is. Dit zou nog in het plantseizoen 20201/2021 kunnen en moeten gebeuren.

Sander Wennekers: “Tot dusverre hebben de door onze inwoners gedane voorstellen nog niet tot waarneembare actie van de gemeente geleid. Terwijl een aantal van deze locaties juist de mogelijkheid biedt snel actie te ondernemen. Vandaar de aanbieding van deze top-5. Binnenkort zal de Stichting Duurzaam ook suggesties doen voor een aantal andere urgente locaties uit het Bomenplan, waar meer voorbereiding nodig zal zijn om aanplant te realiseren.”

Binnen de gemeente ook vele stenige en kale locaties waar bomen hard nodig zijn voor het afvangen van CO2 en fijn stof, voor schaduw en verkoeling in de zomer, als biotoop voor insecten en vogels, en voor een groene aanblik. De laatste jaren zijn in de gemeente ruimhartig bomen gekapt, waar weinig aangeplant tegenover staat.

Meer berichten