Explorers Scouting Sint-Maarten Hildegard in de kerstbomen
Logo hetkrantje-online.nl
<p>De Explorers van scoutinggroep Sint-Maarten Hildegard verkopen kerstbomen om naar het buitenland op kamp te kunnen gaan.</p>

De Explorers van scoutinggroep Sint-Maarten Hildegard verkopen kerstbomen om naar het buitenland op kamp te kunnen gaan.

Explorers Scouting Sint-Maarten Hildegard in de kerstbomen

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Vraag jezelf eens af: waar denk ik aan als ik aan scouting denk? Ik durf te wedden dat houthakken, vuur stoken en lange wandeltochten maken tussen die eerste gedachten zitten. Maar de verkoop van kerstomen?

Het is zeker waar dat die eerstgenoemde activiteiten op scouting plaatsvinden. Maar de meeste scoutinggroepen zijn een stuk origineler in het bedenken van hun activiteiten. Zo is de Explorer-speltak van de scoutinggroep Sint-Maarten Hildegard deze herfst weer gestart met hun favoriete voorbereiding voor de kerst: Explo Kerstbomenactie!

Halverwege 2018 kwam voor het eerst het plan op tafel te liggen om Nordmann kerstbomen te gaan verkopen voor extra geld voor zomerkamp zodat ze naar het buitenland op kamp kunnen. Nu in 2020 is het doorgegroeid tot een behoorlijke bezigheid, waar veel tijd en energie in gaat zitten.

Om deze groei bij te kunnen houden hebben de Explorers dit jaar wel 10.000 flyers rond geflyerd. Ook hebben ze hun website scoutingkerstbomen.nl een mooie make-over gegeven. En het resultaat is goed zichtbaar. In 2018 hadden de Explorers in totaal 32 bomen verkocht en ieder jaar worden het er mee.

De Explorers hopen dat ze deze winter bij veel inwoners voor de deur mogen staan met een mooie Nordmann kerstboom op zak.

Meer berichten