Afbeelding

Man aangehouden op verdenking van greep uit kassa’s in Leidschendam en Voorburg

Actueel 591 keer gelezen


Voorburg - Personeel van een supermarkt aan het Goeverneurplein heeft donderdag 12 november een man aangehouden die een greep uit de kassa wilde doen. De man, een 20-jarige Hagenaar, wilde rond 20.30 uur een flesje water afrekenen en deed, zodra de cassière de kassa opende, een greep in de kassa. De cassière reageerde echter direct en pakte zijn hand vast waarna ander personeel ingreep.

Deze wijze van winkeldiefstal had de verdachte al meerdere keren gedaan, zo bleek na zijn aanhouding. De man werd herkend van camerabeelden, getuigenverklaringen en een opgegeven signalement van eerdere grepen uit kassa’s van supermarkten. De Hagenaar wordt verdacht op die manier geld gestolen te hebben bij nog zeven andere supermarkten. Deze gebeurden tussen 3 augustus en 8 november in Voorburg, Leidschendam en Den Haag.

Het winkelpersoneel van de supermarkt aan het Goeverneurplein belde na de aanhouding naar de politie om de verdachte over te dragen. De politie doet verder onderzoek en kijkt of de man mogelijk nog bij andere diefstallen betrokken is. De verdachte is maandag 16 november voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft veertien dagen langer in voorarrest.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant