Petitie voor behoud van lokale omroep Midvliet
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Collagefoto Midvliet.</p>

Collagefoto Midvliet.

Petitie voor behoud van lokale omroep Midvliet

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het Voorburgse zangduo Shirley Taylor & Jason Gilbert is een petitie gestart op petities.nl voor behoud van de lokale omroep Midvliet. De omroep kan zowel haar licentie in Leidschendam-Voorburg als Wassenaar kwijtraken.

Midvliet is momenteel de publieke lokale omroep voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Zowel het college van B&W in de gemeente Leidschendam-Voorburg als Wassenaar hebben aangegeven in hun advies niet de voorkeur te geven aan de huidige lokale omroep Midvliet. In Leidschendam-Voorburg is het voornemen om de licentie voor de komende vijf jaar te gunnen aan Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg (LVTV). In Wassenaar gaat de voorkeur van het college uit naar Stichting Lokale Media Wassenaar (Unity.nu).

De gemeenteraad geeft aan welke omroep de voorkeur krijgt en het Commissariaat voor de Media besluit uiteindelijk wie de licentie voor publieke lokale omroep voor de komende vijf jaar krijgt.

Shirley Taylor & Jason Gilbert zijn een Voorburgs Zangduo en zijn geschokt dat het college niet door wil met Midvliet. Met hun petitie willen zij het college er toe brengen hun voorgenomen advies aan te passen. “Midvliet is al 30 jaar de lokale omroep en een begrip, dit mag niet zo maar voorbij gaan.” Zij verzoeken de gemeente nog even kritisch te kijken naar de motivatie om Midvliet voor de komende 5 jaar uit te roepen als lokale omroep. “Want Midvliet heeft zich de afgelopen 30 jaar bewezen”, aldus het duo.

De petitie was maandagmorgen door bijna 300 personen ondertekend.

Meer berichten