GBLV: “Geen aantasting Opa’s veldje en tuin Huygens’ Hofwijck”
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Bewoners en hun kinderen willen in Voorburg West geen tram door hun buurt en over of langs hun veldje (archieffoto Ap de Heus).</p>

Bewoners en hun kinderen willen in Voorburg West geen tram door hun buurt en over of langs hun veldje (archieffoto Ap de Heus).

GBLV: “Geen aantasting Opa’s veldje en tuin Huygens’ Hofwijck”

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De fractie Gemeentebelangen (GBLV) zal morgen (dinsdag 24 november) bij de raadsvergadering van een motie indienen waarin de raad zich uitspreekt dat Opa’s veldje en de tuin van Huygens’ Hofwijck op geen enkele wijze mogen worden aangetast door de OV-verbinding met de Binckhorst.

GBLV-raadslid Monica Velu: ”Wethouder Van Eekelen blijft onduidelijk over wat het college van B&W nu wel of niet heeft afgesproken in het project over de bereikbaarheid van de Binckhorst. GBLV wil die helderheid wel geven. Wij vinden ook dat de gemeenteraad duidelijk stelling moet nemen: geen aantasting van Opa’s veldje en geen aantasting van de tuin van Huygens’ Hofwijck. Met onze motie is dat een helder signaal in de richting van de bewoners in Voorburg West, naar de wethouder en naar het college.”

De fractie GBLV is overigens niet tegen een goede OV-verbinding voor de Binckhorst. “De inpassing daarvan vraagt wél een zinvolle participatie van de inwoners. Ook moet voorkomen worden dat de lasten in de vorm van extra verkeer onevenredig worden afgewenteld op Voorburg West”, aldus de fractie.

Meer berichten