[Soroptimistclub]Sluisgebied kleurt oranje tegen vrouwengeweld
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Oranje is de kleur van compassie, mededogen en vriendelijkheid. De Soroptimisten dragen alle slachtoffers van geweld een warm hart toe. </p>

Oranje is de kleur van compassie, mededogen en vriendelijkheid. De Soroptimisten dragen alle slachtoffers van geweld een warm hart toe.

Soroptimistclub

Sluisgebied kleurt oranje tegen vrouwengeweld

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Vanaf woensdagavond 25 november 17.30 uur kleuren de Dorpskerk, de beeldengroep en het gemaal bij de Sluis in Leidschendam oranje.

Op verzoek van Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. zet de Stichting Licht op de Sluis net als vorig jaar de verlichting in voor de campagne Orange the World. Wethouder Juliette Bouw zal aanwezig zijn als de kleur naar oranje wordt omgezet. Ook het monumentale Poortgebouw van de Algemene Begraafplaats aan de Parkweg in Voorburg zal oranje worden verlicht, met medewerking van de Stichting Mooi Voorburg.

Van 25 november tot 10 december vraagt de internationale campagne Orange the World – kleur de wereld oranje - aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Oranje is ook de kleur van compassie, mededogen en vriendelijkheid. De Soroptimisten dragen de vrouwen en hun gezinnen die getroffen zijn door geweld, een warm hart toe. Zij geloven dat openlijk en met compassie spreken over dit probleem helpt om gezamenlijk dit geweld op te lossen.

Orange the World is een initiatief van de Verenigde Naties, in Nederland in samenwerking met de serviceorganisaties Soroptimist International (SI) en Zonta. Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. is onderdeel van SI, een wereldwijde organisatie van en voor vrouwen.

De boodschap dit jaar is: geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen. Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd. De Soroptimistclub draagt deze boodschap ook uit door in de gemeente op diverse plekken krijtsjablonen aan te brengen met de tekst: Meld geweld en het telefoonnummer 0800-2000 van Veilig Thuis, met de opgestoken ‘stop geweld’ hand.

Landelijk is de website www.geweldtegenvrouwenmelden.nl gelanceerd. En via de petitie: www.orangetheworld.nl/petitie-orange-the-world-2020/ wordt opgeroepen tot passende hulp voor slachtoffers van alle vormen van geweld.

Helaas krijgt bijna de helft van de Nederlandse vrouwen met geweld te maken, in alle lagen van de bevolking. Er komen gemiddeld 95.000 meldingen van huiselijk geweld per jaar binnen bij de politie. Momenteel meldt slechts 10% van de vrouwen die met geweld te maken krijgt dit bij een instantie, vaak pas nadat al vele geweldsincidenten zijn gebeurd. Reden genoeg om uitgebreid aandacht te besteden aan geweld tegen vrouwen. De campagne wil helpen het taboe op melden weg te nemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken. Dit is extra belangrijk geworden in deze tijden van coronacrisis, waarin sprake is van een toename van geweld achter de voordeur en cybergeweld.

Meer berichten