[OPVROLIJKPROJECT]Contactclown Toet op bezoek in De Mantel
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Contactclown Toet op bezoek in Florence De Mantel (foto: PR)</p>

Contactclown Toet op bezoek in Florence De Mantel (foto: PR)

OPVROLIJKPROJECT

Contactclown Toet op bezoek in De Mantel

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - In het kader van het Goede Doelen Krant Opvrolijk Project van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne voor de zes verpleeghuizen in Leidschendam-Voorburg, trapte Contactclown Toet deze week af met een eerste bezoek aan De Mantel.

Contactclown Toet: “Ik ben Carla Buntsma en ik ben Contactclown. Als contactclown bezoek ik mensen, jong en oud, met dementie en mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Contactclown Toet is een vrolijke en rustige clown die op een respectvolle, open en liefdevolle manier, ontmoet, afstemt en verbindt.”

Donderdag 19 november is het dan zo ver. Contactclown Toet gaat op bezoek bij Florence de Mantel. Toet komt rustig de huiskamer binnen en laat de mensen aan haar wennen. Ze stelt zich voor aan iedereen. Normaal gesproken schudt ze iedereen de hand, maar dat kan nu in deze coronatijd niet. Een dame vraagt of Toet wat dichter bij kan komen, want ze vindt haar zo mooi. Toet draait een rondje en haar petticoat draait sierlijk mee. De mevrouw voelt aan de jurk en zegt dat Toet haar schoenen maar eens moet gaan poetsen. Er klinkt gelach in de huiskamer. Een andere dame vraagt: “Wat zit er in die grote koffer?” Toet zet de koffer op tafel en maakt er iets spannends van voordat de koffer open gaat. Het is een accordeon! Toet gaat spelen en de bewoners genieten er zichtbaar van. Ze pakt haar hoge hoed en wil heel graag een konijn uit de hoed tevoorschijn toveren. Bewoners gaan helemaal mee in de truc. Het is even helemaal stil in de huiskamer. Abracadabra, Hocus Pocus…daar is ie, het konijntje! Toet krijgt applaus. Toet speelt nog een paar oude, bekende liedjes en gaat naar de volgende huiskamer.

Daar zit een mooie dame, in haar eigen wereld. Toet probeert contact met haar te maken, dat lukt echter nog niet. Toet wil heel graag wat dichterbij haar komen, maar dat is niet veilig in deze coronatijd. Toet gaat verder naar de andere bewoners. Zij is er erg welkom. Ze pakt de accordeon uit de koffer, gaat spelen en ziet dat het gezicht van de mooie dame verandert. Toet gaat op haar knieën voor haar zitten en speelt verder. Toet krijgt een vriendelijke glimlach... en de dame vertelt iets in haar eigen taal. Wat een mooi contactmoment! Toet zegt gedag. Een mevrouw vraagt: “Kom je morgen weer?” Toet: “Wat is het toch fijn om de mensen een mooi moment te kunnen geven en ze even uit hun isolement te kunnen halen. Ik voel me een rijk mens!”

De hele opbrengst van de Goede Doelen Krant 2020 van de Lions Voorburg Prinses Marianne gaat naar het Opvrolijk Project. Ook het Opvrolijk Pakket, met Dvd’s uit de oude doos, een vragenspel en Liedjes van Weleer, maakt deel uit van dit project. Deze pakketten zijn begin november al bij de zes verpleeghuizen bezorgd. Deze week bezoekt Contactclown Toet nog huiskamers in De Mantel. Daarna bezoekt zij nog WZH Vliethof en Prinsenhof en Florence Mariënpark.

Meer berichten