Hart onder de riem voor zorgmedewerkers WZH Vliethof
Logo hetkrantje-online.nl
<p>De lunchpakketjes worden bezorgd bij WZH Vliethof (foto: pr WZH).</p>

De lunchpakketjes worden bezorgd bij WZH Vliethof (foto: pr WZH).

Hart onder de riem voor zorgmedewerkers WZH Vliethof

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De tweede coronagolf zet traag een daling in. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen hebben het zwaar. Met de eerste coronagolf nog niet verwerkt, zetten zij zich onder hoge werkdruk en desondanks met liefde in voor de bewoners van Woonzorgcentra Haaglanden (WZH). 

Een Voorburgse dame, die zelf ook in de zorg werkt, vond het hoog tijd om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken en voerde een ludiek plan uit.

De actie kwam spontaan op bij deze dame, die graag anoniem blijft omdat ze vindt dat de aandacht uitgaat naar de zorgmedewerkers in verpleeghuizen en niet naar haar. Toen ze een ‘koffie-to-go’ ging halen bij haar vaste lunchroom, realiseerde ze zich dat deze lunchroom ook een pittige tijd kent door de sluiting vanwege coronaregelgeving.

Met de koffie-to-go in de hand kwam de dame op het idee om deze lunchroom voor te stellen een lunch te verzorgen voor de zorgmedewerkers van WZH Vliethof. De zorgmedewerkers verdienen immers volgens haar een hart onder de riem in deze tweede coronagolf. “Petje af”, aldus de dame uit Voorburg, “ik heb grote bewondering voor het zorgpersoneel dat zich dagelijks inzet voor een liefdevol en prettig leefklimaat in verpleeghuizen in tijden van corona. Het is niet eenvoudig om ouderen met dementie uit te leggen wat wel en niet toegestaan is.”.

Zowel de manager van de lunchroom als die van Vliethof waren enthousiast over het plan. Drie dagen achter elkaar werd er een heerlijke lunch voor de zorgmedewerkers van Vliethof bereid. De lunch werd met veel enthousiasme ontvangen binnen Vliethof, de zorgmedewerkers waren zeer verrast door dit mooie en vooral grote gebaar. Drie dagen een heerlijke lunch voor iedereen die zich iedere dag vol overtuiging inzet voor de ander.

“Het is bijzonder om te ervaren dat een bewoner uit Voorburg onze zorgmedewerkers op deze manier een steuntje in de rug geeft. Zodat zij even niet hoeven te zorgen, maar er voor hen gezorgd wordt”, aldus de manager van Vliethof Annemarie Baas-Braun.

Dezelfde dame steunde de zorgmedewerkers van Vliethof al eerder, tijdens de eerste coronaperiode. Toen zocht zij de samenwerking met een lokale tuinder op om zakjes met paprika’s uit te delen aan de zorgmedewerkers van WZH, als extra vitamine ter ondersteuning voor de zorgprestaties tijdens corona. Ze heeft een warme band met WZH. In het verleden heeft ze als verpleegkundige voor deze organisatie gewerkt en voelt nog steeds de collegiale band met de medewerkers.

Voorlopig is haar plan geslaagd en zijn zowel de lunchroom als Vliethof haar dankbaar voor de steun.

Meer berichten