Foto: Museum Swaensteyn.
Foto: Museum Swaensteyn.

Museum Swaensteyn ontvangt aquarellen Frida Holleman

Actueel 620 keer gelezen

Voorburg - In Museum Swaensteyn is momenteel een groot aantal aquarellen van Sierk Schröder uit de collectie van verzamelaar Fred Klomp te zien. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling heeft Fred Klomp twee aquarellen van de Voorburgse kunstenares Frida Holleman aan het museum geschonken.

Museum Swaensteyn is zeer verheugd met deze schenking. De aquarellen Het atelier van vioolbouwer Stüber en Stüber werkend in zijn atelier vormen een prachtige aanvulling op de vaste collectie. Frida Holleman (1908-1999) tekende en schilderde al van jongs af aan. Ze gebruikte haar schetsboek en potlood zoals een ander de camera hanteert. Veel van haar schetsen werkte ze thuis in haar atelier uit in aquarel of olieverf. Zo ook deze twee aquarellen van het atelier van de Haagse vioolbouwer Stüber, die de kenmerkende losse stijl en subtiele sfeer van Holleman tonen. In het najaar van 2021 organiseert Museum Swaensteyn een grote overzichtstentoonstelling met het werk van Frida Holleman.

De tentoonstelling Sierk Schröder. De 80 mooiste uit de verzameling van Fred Klomp is t/m 29 november te zien. In Museum Swaensteyn zijn onder andere de draperiestudies, de pastels op linnen, de naaktfiguren en vele portretten in aquarel en olieverf te zien. Op Huygens’ Hofwijck worden de opmerkelijke zelfportretten en handstudies van Schröder getoond die hij in potlood, conté en houtskool tekende.

Huygens’ Hofwijck is open op woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur, Museum Swaensteyn op donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Reserveer vooraf via www.hofwijck.nl en www.swaensteyn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant